Foto Rol Action

500 Zeemijnen voor kust .

1 Foto: De ontmijningdienst van de zeemacht staat steeds in de bres voor gevaarlijke klussen .
Oostende 
Volgens de in 1945 aan de geallieerde legers door de Duitse bezetter doorgespeelde gegevens zouden zich vandaag ,46 jaar later ,nog zowat 500 uit W.O.II daterende 
zeemijnen in de Belgische kustwateren bevinden.Evenveel als er momenteel nog voor de kust van Koeweit worden gezocht .Werk genoeg dus voor ontmijnsdienst van de zeemacht .

 

Auteurs: 

Baggerboot in Spuikom.

1 Foto: Tijdens een spestaculaire operatie werd dinsdagnamiddag,met behulp van een kraan,een baggerponton van 120 ton uit de waterloop Noord Eede gehesen en in de spuikom geplaatst.Een krachtige wind uit het Noordoosten vergemakkelijkte niet bepaald de klus die ruim twee uur duurde .De baggeraar DC203 van de NV Decloedt en Zoon zal gedurende tien weken 's nachts werken uitvoeren in de 80 ha metende waterplas.Zoals vroeger al gemeld,worden daar sleuven getrokken en krijt aangebracht.Dit teneinde de tonnen vervuilde slib op te lossen en te verwijderen.De kwaliteit van het water in de Spuikom

Auteurs: 

Bunkers uit duin opgegraven.

Ministerie van Openbare Werken herstelt oorlogsverminkingen van duinengebieden .
Oostende
Aan Sint-Laureins te Westende rijzen momenteel 15 door de Duitse bezetter tijdens W.O.II gebouwde bunkers uit het duinzand .Zij worden in het kader van het <<Verfraaingsplan der Kust>> van Openbare werken Johan Sauwens gesloopt .Ook in Koksijde zet aannemer Aclagro binnenkort de drilboor in 50 jaar oude bunkers.
1 Foto: Aan St.Laureins te Westende worden vijftien Duitse bunkers gesloopt.

Auteurs: 

Een indrukwekkende vissershulde.

Jaarlijkse eerbetuiging bijgewoond door afvaardiging uit Noordengelse Fleetwood .

1 Foto : Vrouwen en meisjes in visserskledij droegen bloemenkransen.
Oostende 
Traditioneel leefde de Oostendse bevolking op Paasmaandag terug meer dan ooit intens mee met de visserswereld .Dit zowel tijdens de "vissersmis" in de dekenale hoofdkerk Sint Pieters en Paulus als bij de naderhand gehouden bloemenhulde aan het Zeeliedenmonument.

Auteurs: 

Her grootste kruiswoordraadsel.

Cipier is al aan de helft van zijn puzzel met 75.000 woorden en zal zijn eigen wereldrecord gaan breken 

Foto : Roger Brouckaert hangt niet de vuile was uit,maar ontrolt een metertje kruiswoordraadsel .
Oostende-Roger Brouckaert (60) is thans halverwege om zijn eigen wereldrecord te verbreken .Inderdaad,al vele maanden is hij dagelijks druk bezig met het vervaardigen van 's werelds grootste kruiswoordraadsel.De aaneen schakeling van vierkanten krijgt een lengte van 200 m en een inhoud van 75.000 woorden.

Auteurs: 

OCMW met modern management.

Budget-control en autonome werking voor ieder van de OCMW-onderhandelingen.
Oostende-Ieder van de Oostendse OCMW-onderhandelingen werkt voortaan autonoom.Tegen 1994 zou de schuldenlast moeten zijn weggewerkt.Het extreem groot aantal rechthebbenden van het sociaal minimum dat op het Oostendse OCMW beroep doet ,is echter een pad in de korf.
1 Foto: Het OCMW-bestuur geeft tekst en uitleg :Hilde Veulemans(o.vz.),voorzitter Marc Quatecker,raadsleden Jef De Cloedt en Daniël Devriendt.

Auteurs: 

Oostende,passagiershaven ?

Nieuw commercieel akkoord met rederij P&O is van cruciaal belang voor de toekomst van de RMT <<Oostende-Dover >> lijn .
Oostende- <<P&O>> Londen ontkent niet langer Zeebrugge haar voornaamste vrachthaven te willen maken .Welke daarvan de gevolgen voor de RMT >>Oostende-Dover >> lijn zijn ,is nog niet duidelijk. Mogelijks wordt Oostende de belangrijkste passagiershaven,al blijft vrachtvervoer van levensbelang . En sociale donderwolken kondigen zich aan .
1 Foto: De ontvangstruimte voor passagiers is aan totale renovatie toe .

Auteurs: 

Oostende: RNSB vierde 45ste verjaardag.

1 Foto: De verbroedering <<  Royal Navy Section Belge>>,op 26 maart 1946 gesticht teneinde de contacten tussen Belgen die tijdens die tijdens W.O.II in de Britse zeemacht dienden levendig te houden ,vierde zaterdag haar 45ste verjaardag.Voor die in meer dan één oogpunt werkelijke pioniers van <<onze jongens>> een hoogdag.
Na een eucharistie in de dekenale hoofdkerk Petrus en Paulus volgde een bloemenhulde aan het monument voor de oorlogsslachtoffers op het Petrus en Paulusplein .

Auteurs: 

Oud Oostende in beeld.

1Foto: André Van Caillie;auteur van "Oud Oostende in beeld"
"Nu zet ik er een punt achter,zegt André Van Caillie(60) beslist.Deel vijf van"Oud Oostend" bevat opnieuw tweehonderd foto's en met de voorgaande vier exemplaren  
betekend dat samen toch een totaal van ruim duizend beelden.Deze keer besteed ik bijzondere aandacht aan de Zeedijk en het Interbellum,de periode tussen beide 
wereldoorlogen.

Auteurs: