Foto VEO

Art Center wil Venitiaanse Gaanderijen Oostende tot kultuurtempel omtoveren.

Foto  : Het dak van de Venitaanse Gaanderijen is bezaaid met kleine (ajuinen) en is zo lek als een zeef .

Foto : Francois Piers ,Willy Deswaef, Mark Vanmoerkerke en Guy Vanschaftinghen lichten het projekt van de vzw Art Center toe.

Auteurs: 

Corman, wereldreiziger en boekenwurm.

Souvenirs d'Ostende, tentoonstelling in het Provinciaal Museum Moderne Kunsten.

Foto : Yvon Kermarrec was jarenlang zaakvoerder van de Oostendse Corman-boekhandel. Voor hem blijft Matthieu Corman een onovertroffen mengeling van durf en ongekunstelde eerlijkheid.
Foto : Vanaf 14 april zijn twintig panelen met bekende Corman-bezoekers te zien in het PMMK .

Auteurs: 

Diamant voor Franciscus en Germaine Declerck.

Foto  : Oostende- Franciscus Declerck en Germaine Casier vieren vandaag samen met het verplegend personeel van het rusthuis De Boarebreker hun zestige huwelijksverjaardag. Ze huwden in Oostende op 14 maart 1931. Het echtpaar woonde tot vorig jaar in de Vuurtorenwijk. Sindsdien verblijven ze in het rusthuis. De diamanten jubilarissen hebben geen kinderen.

Auteurs: 

Federatie der Oorlogsvrijwilligers in stadhuis .

Foto 1 : Oostende -Tijdens het weekend werden de leden van de Koninklijke Nationale Federatie der Oorlogsvrijwilligers 1914-1945 in het 
             stadhuis ontvangen. Karel Aspeslagh,Jacques Delanghe en Camille T'Joen kregen de bronzen medaille voor verdienste opgespeld .
             Leon Dechévres,Jean De Ryckere en Antoine Demoulin kregen de zilveren medaille,terwijl GastonBousse de gouden medaille ontving.
             Urbain Questier mocht de gouden rozet in ontvangst nemen.

Oostendse havengeul wordt breder

Foto : De werken aan de verbreding van de Oostendse havengeul zijn gestart. De graafwerken kaderen in het Masterplan die het onder andere mogelijk maakt ook binnenkort Jumboschepen te ontvangen. De tijdelijke De Meyer-Dregging International is belast met de verbreding van de havengeul, immense karwei dat in zijn totaliteit ruim 200 miljoen kost 

Auteurs: 

Tien jaar na faillissement van koöperatieve de Coo : Nog jaarlijks komen ruim tweehonderd ex-personeelsleden bij elkaar .

 

Foto 1: De SEO enkele dagen voor de fatale dag:nog een en al beweging .Op 15 januari 1981 sloot de laatste neutrale koöperatieve definitief haar deuren.

235 personeelsleden stonden op straat ,15.000 klanten waren hun "percenten" kwijt.

 

 

 

 

Auteurs: 

Vragen bij kerosinevervuiling blijven

Foto : Het blijft een raadsel hoe de kerosine in de tuintjes van de bewoners van de schoolstraat terecht kwam. De weide palend aan het bedrijf Merlin Air Trade is ondertussen ros gekleurd 

Foto : François Jamoul na een spadesteek in zijn tuin : de natte aarde blijft ruiken naar kerosine. De pieren sterven ter plekke 

Auteurs: 

Wegverzakking Demeybrug hinderlijk

Foto 1 : Het wegdek ter hoogte van de Demeybrug en de Goede Windhelling kreeg het de jongste weken zwaar te verduren.Een injektie met versterkend beton

onder het wegdek moet verzakking tegengaan.

Foto 2 : De werken aan de tunnel onder de Graaf de Smet de Naeyerlaan vorderen goed.Zij moeten de RMT_parkeerterreinen volledig ontsluiten.

Auteurs: