Keters Georges

Oesterbank modern bedrijf in volle expansie.

Kwart eeuw Beschermde Werkplaats.
1 Foto: De vzw Beschermde Werkplaats (BWO)viert zijn 25ste verjaardag .De BWO ,in de Oostendse volksmond,"Den Oesterbank",is in die kwart eeuw uitgegroeid tot een modern bedrijf in volle expansie. De direktie blaast de 25 kaarsjes niet uit na een akademische zitting of grootse ontvangst.Neen,de 158 minder- validen ,het personeel,de raad van bestuur en de direktie heffen samen het glas op een kwarteeuw werkverlening aan minder-validen in een toeleveringsbedrijf dat tot ver buiten de grenzen afzet vindt.

Auteurs: 

Renovatie middenbeuk grote kerk nog niet voor morgen.

Oostende-De bijna honderd jaar oude neogotische Sint-Petrus en Pauluskerkmag dan wel bevrijd zijn uit haar stalen harnas,het blijft nog wachten op de renovatie van de 
middenbeuk,de laatste faze van het hele projekt .Minister Waltniel gaf geen toelating om de derde faze met de tweede te laten versmelten,zodat er een apart dossier moetworden ingediend.De werken duren al bijna twintig jaar en zullen 250 miljoen kosten.
1 Foto: Schepen Fernand Boirgois en ingenieur architekt Luc Glorieux nemen nog even de plannen voor de laatste faze,de renovatie van de middenbeuk,door.

Auteurs: