Surmont Eddy

500 Zeemijnen voor kust .

1 Foto: De ontmijningdienst van de zeemacht staat steeds in de bres voor gevaarlijke klussen .
Oostende 
Volgens de in 1945 aan de geallieerde legers door de Duitse bezetter doorgespeelde gegevens zouden zich vandaag ,46 jaar later ,nog zowat 500 uit W.O.II daterende 
zeemijnen in de Belgische kustwateren bevinden.Evenveel als er momenteel nog voor de kust van Koeweit worden gezocht .Werk genoeg dus voor ontmijnsdienst van de zeemacht .

 

Auteurs: 

Bunkers uit duin opgegraven.

Ministerie van Openbare Werken herstelt oorlogsverminkingen van duinengebieden .
Oostende
Aan Sint-Laureins te Westende rijzen momenteel 15 door de Duitse bezetter tijdens W.O.II gebouwde bunkers uit het duinzand .Zij worden in het kader van het <<Verfraaingsplan der Kust>> van Openbare werken Johan Sauwens gesloopt .Ook in Koksijde zet aannemer Aclagro binnenkort de drilboor in 50 jaar oude bunkers.
1 Foto: Aan St.Laureins te Westende worden vijftien Duitse bunkers gesloopt.

Auteurs: 

De <<Tijl>> bijt in het zand.

Stormwind jaagt werk-en boorplatform de kust op: extra-attractie voor de toeristen.
Oostende-Even voor 20.30 u.vrijdagavond leed het werk-en boorplatform <<Tijl>>schipbreuk ophet strand van Oostende.Het 270 vierkante meter groot gevaarte had bij zware storm tot driemaal toe zijn sleepkabel gebroken.
1 Foto: Met zijn hoge pijlers vormde de gestrande <<Tijl>> een onvoorziene toeristische blikvanger.Buitenkans dan ook voor amateur-fotografen .

Auteurs: 

Een indrukwekkende vissershulde.

Jaarlijkse eerbetuiging bijgewoond door afvaardiging uit Noordengelse Fleetwood .

1 Foto : Vrouwen en meisjes in visserskledij droegen bloemenkransen.
Oostende 
Traditioneel leefde de Oostendse bevolking op Paasmaandag terug meer dan ooit intens mee met de visserswereld .Dit zowel tijdens de "vissersmis" in de dekenale hoofdkerk Sint Pieters en Paulus als bij de naderhand gehouden bloemenhulde aan het Zeeliedenmonument.

Auteurs: 

OCMW met modern management.

Budget-control en autonome werking voor ieder van de OCMW-onderhandelingen.
Oostende-Ieder van de Oostendse OCMW-onderhandelingen werkt voortaan autonoom.Tegen 1994 zou de schuldenlast moeten zijn weggewerkt.Het extreem groot aantal rechthebbenden van het sociaal minimum dat op het Oostendse OCMW beroep doet ,is echter een pad in de korf.
1 Foto: Het OCMW-bestuur geeft tekst en uitleg :Hilde Veulemans(o.vz.),voorzitter Marc Quatecker,raadsleden Jef De Cloedt en Daniël Devriendt.

Auteurs: 

Oostende,passagiershaven ?

Nieuw commercieel akkoord met rederij P&O is van cruciaal belang voor de toekomst van de RMT <<Oostende-Dover >> lijn .
Oostende- <<P&O>> Londen ontkent niet langer Zeebrugge haar voornaamste vrachthaven te willen maken .Welke daarvan de gevolgen voor de RMT >>Oostende-Dover >> lijn zijn ,is nog niet duidelijk. Mogelijks wordt Oostende de belangrijkste passagiershaven,al blijft vrachtvervoer van levensbelang . En sociale donderwolken kondigen zich aan .
1 Foto: De ontvangstruimte voor passagiers is aan totale renovatie toe .

Auteurs: