Foto : Koning Boudewijn en Koningin Fabiola worden geestdriftig begroet door de Oostendse bevolking bij hun bezoek aan Oostende voor de ontvangst van hun huwelijksgeschenk de O.1 "Fabiola". 03/04/1961. (A-01)

Formaat : 13 x 18 cm. - Koning Boudewijn en Koningin Fabiola worden begroet door burgemeester Jan Piers aan de ingang van de Sint Petrus en Pauluskerk voor het bijwonen van de vissersmis. Op de achtergrond het zeemanshuis "El Mar" en het bijhorend aquarium.

Foto's A : Aankomst van van het vorstenpaar voor het bijwonen van de vissersmis. De vissersmis. Het vorstenpaar verlaat de Sint Petrus en Pauluskerk.

Foto's B : Na het bijwonen van de vissersmis op weg langs de Visserskaai voor de bloemenhulde aan het Monument der Zeelieden. In gesprek met de Oostendse bevolking en de vissersgemeenschap.

Foto's C : Na de bloemenhulde begeven de vorsten zich naar de Royal North Sea Yacht Club waar zij ontvangen worden door ere-commodore Georges Timmermans. Daarna gaan zij aan boord van de O.1 "Fabiola".

Foto's D : Koning Boudewijn en Koningin Fabiola aan boord van hun huwelijksgeschenk van de Stad Oostende, de O.1 "Fabiola".

Foto's E : Plechtige ontvangst van de vorsten op het Stadhuis waar zij de "Verklaring van Eigendom " en het Gulden Boek ondertekenen. Bijwonen van de uitreiking van de premies van scheepsjongens en reders. De Koning houdt een toespraak. In gesprek met de Vissersgemeenschap. Dan terug naar Brussel.

Artikels in : Het Visserijblad, 07/04/1961, p.1-4, foto's ; De Kustbode, 07/04/1961, p.1,8

Datering: 
03/04/1961
Vervaardiger: 
Collectie: 
Inventarisnummer: 
2014/1685
Plaatskenmerk: 
SECR BOX FOTO LUC5/R356
Uitleen: 
Tentoonstelling Oostende en het Koningshuis