STADSMUSEUM HEROPENT

Veilig bezoek aan het Stadsmuseum Oostende weer mogelijk

Het Stadsmuseum Oostende was sinds 14 maart 2020 noodgedwongen gesloten voor het publiek, uit voorzorg om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Musea zijn plaatsen van ontmoeting en verbinding. Het is dan ook niet verrassend dat de museumsector pleitte voor een vrij snelle heropening op een veilige en gecontroleerde manier. De Nationale Veiligheidsraad had hier oren naar en gaf groen licht om de musea onder voorwaarden te heropenen vanaf 18 mei 2020.

De stad Oostende werkte op basis van de richtlijnen van de Veiligheidsraad rond bezoekersspreiding, social distancing en hygiëne een protocol uit om de deuren van het Stadsmuseum veilig te heropenen. De veiligheid van onze bezoekers, ons personeel en onze collecties staan hierbij centraal.

Hoe gaan we te werk?

* Reserveer uw bezoek op voorhand via 059 51 67 21 of stadsmuseum@oostende.be, met vermelding van uw naam, telefoonnummer, aantal personen, de dag en het tijdstip (tussen 10.00 en 12.30 uur of tussen 14.00 en 18.00 uur) waarop u graag het museum bezoekt. In overeenstemming met de richtlijnen kunnen maximum 25 bezoekers tegelijkertijd het museum bezoeken. De museummedewerkers staan in voor een strikte controle van het maximum aantal bezoekers.

* Tijdens de eerste fase van de heropening richt het museum zich exclusief tot individuele bezoekers. Bezoek samen met huisgenoten is daarbij mogelijk. Voor groepen kunnen we de deuren nog even niet openen.

* Het museum neemt maatregelen om een veilige afstand te garanderen tussen bezoekers en medewerkers, en tussen bezoekers onderling.

* Het museum biedt aan bezoekers en medewerkers het nodige beveiligings- en sanitair materiaal aan.

* Contactpunten in het museum (kranen, deurklinken, sanitair,…) worden regelmatig ontsmet.

* Voorlopig kunt u alleen contant betalen. Gelieve zoveel mogelijk gepast te betalen. We onderzoeken of we in de toekomst elektronische betaling kunnen aanbieden.

* De museummedewerkers staan bezoekers maximaal bij en kijken toe op de naleving van de regels.

Ontdek het Oostende van vroeger en nu samen met de beroemdste bewoner van het Stadsmuseum, Louise-Marie, de eerste Belgische koningin. Heel wat objecten, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij, de haven en de scheepvaart. De expo ‘Carnaval in Oostende’, die focust op beeldmateriaal en affiches uit de rijke collectie van heemkring De Plate, werd verlengd tot 28 september 2020.

Het Stadsmuseum Oostende verwelkomt u graag.

Stadsmuseum Oostende           Langestraat 69, 8400 Oostende, stadsmuseum@oostende.be

Openingstijden                         10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 18.00 uur (gesloten op dinsdag)

Toegangsprijzen                       4 euro: volwassenen

2 euro: studenten, senioren, inwoners van Oostende, personen met een handicap

gratis:   kinderen en jongeren jonger dan 19 jaar, inwoners van Oostende op elke eerste zondag van de maand