Geavanceerd zoeken

Oostendse haven verwelkomt eerste van tien cruiseschepen

Foto : De "Sunbay", komende van het Duitse Bremen en op weg naar het Spaanse Malaga, meerde gisterenmorgen aan in Oostende

Foto : De Hanseatic, een schip van 125 meter lang, is de eerste echte cruise die de haven van Oostende aandoet.

Drijvend vijfsterrenhotel Hanseatic bezoekt Oostende

Foto : Vice-permier Johan Vande Lanotte bij de inhuldiging van de cruisekaai in het gezelschap van Paul Gerard (gedelegeerd bestuurder AG Haven Oostende), Jacques Bedert (Scheepvaartpolitie), schepen Yves Miroir, burgemeester Vandecasteele, Julie Goekint (voorzitter Haven Oostende). Tim en Mattys Hertsens hielden het lint vast terwijl Wouter Van Speybroeck het kussentje droeg.

Foto : De Hanseatic vaart de haven van Oostende binnen. Nog eventjes en het luxe cruiseschip ligt aan de cruisekaai.

Ruim 1000 passagiers op vijf zeecruiseschepen aan nieuwe cruisekade

Foto : De Finse cruiser Kristina Regina is een van de vijf schepen die ook volgend jaar in Oostende aanleggen. Haven Oostende ziet in de cruisemarkt dan ook een interessante diversificatie naast het ferry- en shortseaverkeer.

Kermis op de Konterdam : avondmarkt - rommelmarkt - avondcriterium - Konterdam open darts - coverfestival - zotte dundag

De Stad Oostendeaande Leerlingen der Gemeentescholen ter herinnering aan het Boomenfeest. - La Ville d'Ostende aux Elèves des Ecoles Communales en souvenir de la Fête des Arbres

Kampioenschap voor landenploegen van de Europese gemeenschappen ingericht door de Koninklijke Oostendse Schaakkring

Préaux Aghlin. - OOSTENDE Kerk van het H. Hart : Mozaïk van den H. Antonius. - OSTENDE Eglise du Sacré-Coeur :  Mosaïque de Saint-Antoine

Préaux Aghlin. - OOSTENDE Kerk van het Heilig Hart :Altaar van Onze-Lieve)Vrouw - Altaar van den H. Jozef. - OSTENDE Eglise du Sacré-Coeur :  Autel de la Sainte Vierge - Autel de Saint Joseph

Préaux Aghlin. - OSTENDE Eglise du Sacré-Coeur.  Nef principale. - Kerk van het Heilig Hart. Middenbeuk.  

Préaux Aghlin. - OSTENDE Eglise du Sacré-Coeur ;  Nef latérale. -  OOSTENDE Kerk van het Heilig Hart ; Zijbeuk.  

Préaux Aghlin. - OOSTENDE Kerk van het H. Hart ; Midden beuk. - OSTENDE Eglise du Sacré-Coeur ;  Nef principale

Beschieting Der S.S. Petrus En PaulusKerk - Oostende. Bombardement de L'Eglise S.S. Pierre Et Paul - Ostende 22-9-17. - Tijdens de beschieting van 22 september sloeg ook een bom in op het Sint Petrus en Paulusplein en maakte een grote krater.

Foto : Het beest van 10 kilogram kon gelukkig gevangen worden.

Oostende Annie Puype, zaakvoerder van het dienstenchequebedrijf bvba Jeantiga, gaat met pensioen en laat haar onderneming over aan PWA Oostende.

Ik ben er ondertussen 76 en wil graag nog wat genieten van het leven

Foto : Om de overname van haar dienstenchequebedrijf door PWA Oostende symbolisch te bezegelen kreeg Annie Puype een bloemenruiker uit handen van PWA-voorzitter Martine Lesaffre.  Ze is daarbij omringd door haar tien werknemers, directie en leden van de raad van bestuur van PWA.

Zandvoorde Een autodidactische oenoloog, zo zou je Marcel Braet kunnen omschrijven.  Sinds de oprichting van wijnclub Au Château was hij er voorzitter-wijnmeester tot en met vorig weekend.

Foto : Marcel Braet leidde zaterdag zijn 111de wijnavond in goede banen in 't Kasteel.

Konterdam Noël Mylle geniet vooral bekendheid als organisator van modeshows Théâtre de la Mode voor het goede doel.  Weinigen weten dat de huidige artistiek directeur in de jaren vijftig en zestig opgroeide in de buurt van de Zandvoordestraat en de Gistelsesteenweg.

Konterdam Kermis was een jaarlijks hoogtepunt

Foto : Noël Mylle bij de Sint-Lodewijkschool waar hij in de jaren vijftig school liep.

Mariakerke Na een kwarteeuw verlaat juffrouw Lucie Huys de Heilig Hartschool.  Via psychomotoriek hielp de kinisitherapeut er de leerlingen in hun algemene ontwikkeling.

Psychologe Céline Berton publiceert haar eerste boek

Oostende Céline Berton heeft met Fatale Overdracht haar eerste boek klaar.  Een thriller, die zich volledig afspeelt in Oostende.

Foto : 
Céline Berton is een grote fan van Oostende.

Project in het kader van Ensor 2024. - Tentoonstellingen: De Vlaanderenstraat ten tijde van James Ensor en Patchwork of Ensor's street by Irène Philips

Formaat : 10 x 16 cm. - Oorspronkelijke afbeelding in spiegelbeeld. Helemaal vooraan de O.30 Edward (1934) en rechts de O.217 André-Marcel (de namen zijn vermeld op de achterzijde van de foto.

Eten en drinken: Den Artiest in Oostende

Foto : Silva Calliau en Jan Vermeulen in Den Artiest: "Wij willen onze klanten tot laat in de avond een fatsoenlijk, lekkere maaltijd bieden, tegen een eerlijke prijs."

Daverend en feestelijk onthaal wereldreizigers

Foto : Terwijl rondomrond een menigte langs de kaaimuren staat, vaart de Croky de Oostendse jachthaven binnen. Men schat het aantal begroeters op minstens 4000

Foto : Twee dolgelukkige mensen; =staf Versluys en zijn echtegenote. Zij heeft het avontuur meestal van ver meegemaakt, soms was er alleen wat nieuws via de radio-amateurs. Maar enkele keren ging ze haar man ook achterna, om reservestukken voor het schip te bezorgen. Nu gelukkig weer samne op Oostendse vaste grond, daarbij mag ook wel een fles champagne komen.

Foto :n Sgaf Versluys (rechts) in geprek met premier Martens, met naasti zich burgemeester Goekint en minister Coens. Ook officieel was het welkom er!

Foto : Ann Lippes was de enige vrouw aan boord van de Croky. Eerste Miniter Martens, burgemeester Goekint en Claeys verwelkomden haar hartelijk

Foto : De traditionele terrasfoto na de aankomst van onze Oostendse wereldreizigers

Foto : De eerste stappen aan wal maakten blijbaar indruk op Staf Versluys. Het onthaal was ook overweldigend

Foto : Zowat gans de stad was er om Versluys en kompanen te begroeten

Ephrem Delmotte is oudste nog spelende beiaardier

Foto : In Oostende is Ephrem Delmotte meer dan een beiaardier. Hij is een fenomee. Jo Deman

Foto : Orgelvirtuoos Joseph Berden in betere tijden, op het orgel van de Koninklijke Kerk in Laken. Nu speelt hij al 5 jaar lang geen orgel meer, want de sleutels van zijn oksaal in Oostende werden hem afgenomen.

Foto : Meester J.F. Berden aan het Cavaillé-Coll-orgel vande Notre-Dame in Parijs

Foto : Henri Storck, un cinéaste-peintre, un artiste, un pionnier (archives)