Cinema De Plate

Datum: 
donderdag, 19 december, 2019 - 14:30

Na maar liefst 84 jaar en duizenden filmliefhebers naar de Langestraat te hebben gelokt sloot op 22 december 2012 de laatste cinema in deze straat. Het viel Cinema Rialto de trieste eer ten dele hekkensluiter te zijn van de 16 bioscopen die in 1959 zich in de Langestraat bevonden. Na zes jaar leegstand bouwt men nu op de site een complex van tachtig serviceflats. De bouwheer van dit flatgebouw belooft om er in de kelde een kleine filmzaal van vijftig zitplaatsen te voorzien.

Wie tussentijds in de Langesteaat films wil gaan kijken kan maar best op 19 december afzakken naar het Stadsmuseum. Je kunt er, zoals elk jaar overigens, een aantal kortfilms zien die de heer Jean Pierre Devolder, lid van onze kring, geselecteerd heeft over Oostende betreffende de periode tussen 1920 en 2019.

Enkele titels : Vloot Vlaanderen Maritiek ; La Mer du Nord - Een jaar afscheid van de Mercator ; Oostendse Chefs gaan kruien ; Leopold II in Oostende ; James Ensor  ; Acrobatie inn Oostende en in eerste visie De Platereis van 16 juni naar Kortrijk.

INKOM : GRATIS
IEDEREEN IS WELKOM. NADIEN IS ONS ESTAMINET OPEN.