DE PLATE DIGITAAL – SURFEN OP DE WEBSITE VAN ONZE KRING

Dinsdag 26 februari om 14.30 uur
In het Stadsmuseum Langestraat 69 Oostende

Door Georges Van Duyvenboden

Onze leden kunnen sedert 2013 op een vluggere manier toegang krijgen tot de collectie van onze vereniging.

De Plate is een centrum geworden voor onze lokale geschiedenis. We beschikken over een bibliotheek met boeken, brochures, kranten en tijdschriften. Een documentatiecentrum met krantenartikels. Een archief met een grote collectie foto’s, affiches, tekstaffiches, vlaggen, diploma’s, plannen, kaarten enz. en een collectie museumstukken.

Dit alles wordt ontsloten door een uniek trefwoordensysteem dat alle verschillende onderdelen tracht samen te brengen tot een duidelijk geheel.

Deze namiddag kunnen we samen met Georges Van Duyvenboden door de catalogus surfen. Georges laat je zien hoe je op een gemakkelijke wijze vragen kunt oplossen. Ook wat er al gerealiseerd is en wat nog moet gebeuren.

Georges is effectief lid van onze vereniging en was bibliotheek-assistent in de Stadsbibliotheek Kris Lambert waar hij de jeugdbibliotheek leidde en de digitalisering hielp uitbouwen. Sedert zijn pensionering stelt hij zijn vakkennis ten dienste van onze kring.

Verwacht geen saaie computerles maar een digitale reis door de rijke collecties van De Plate .

Breng zeker al je vragen en zoekproblemen mee: ze zullen opgelost worden zodat onze website voor u geen geheimen meer zal hebben.

Ook weten we allen uit eigen ondervinding dat de digitale wereld soms problemen meebrengt en dat was ook zo bij de Plate. Begin 2018 was onze website gedurende enkele maanden niet raadpleegbaar. Meer dan 5000 gegevens moesten terug ingevoerd worden. Ondanks deze tegenslag bezochten toch nog 62159 personen onze website en 329891 pagina’s werden geraadpleegd.

OPGELET! deze namiddagactiviteit gaat door op een dinsdagnamiddag, donderdag is er dan de avondvoordracht. Beide voordrachten zijn gratis.

datum: 
dinsdag, 26 februari, 2019 - 14:30