Olieverf op doek

Schilderij : Bestendige reddingsdienst na 1912

Op de achtergrond de bestendige reddingsdienst of in de volksmond “Permerensje” op het einde van de Visserskaai na 1912. Links ervan de vuurtoren “ De vlaggestok” en enkele vissersschepen in het Schuildok.

ingekaderd

Schilderij : Portret van commisaris Maurice Seys

Een portret van commissaris Maurice Seys in officiele tenue. Geboren te Oostende in 1898, overleden in het exterminatiekamp Ellerich in 1945.
Hij was commissaris van 1939 tot 1944. Hij moderniseerde het politiekorps met een vaste motorbrigade en dienstfietsen om de gebruikelijke patrouilles te vergemakkelen. In de volsmond de “Vliegen pliche” genoemd. 

ingekaderd

Schilderij : Raderstoomboot Chemin de Fer later Diamant

Het vaartuig werd gebouwd op de scheepswerf van Ditchbum and Mare in Blackwell. 
Begin 1846 werd de eerste Belgische pakketboot “Chemin de Fer” aan de staat afgeleverd. Het werd door de Belgische Koninklijke Marine door commandant Claeys naar Oostende gebracht.
Later in 1852 zou de naam veranderd worden in Diamant.

ingekaderd

Schilderij : Schoolschip l’Avenir

De l'Avenire was een schip van de Belgische Zeevaartvereniging ASMAR (Association Maritime). Het werd te water gelaten op 2 mei 1908. In maart 1938 verging het viermaster-schoolschip onder Duitse vlag onder de naam Admiral Karpfanger in de buurt van Kaap Hoorn. Hoewel de exacte toedracht van het vergaan nooit is achterhaald, kan worden aangenomen dat het schip in zwaar weer nabij Vuurland door de wind snel slagzij is beginnen te maken en vervolgens gekapseisd.