Dinsdag 21 februari 2023 om 19.00 uur
Stadsmuseum - Langestraat 69 - 8400 Oostende
Spreker : dhr. Jean Luc Meulemeester
Is er iemand die weet wat de middeleeuwse mens zoal at en op welke wijze het eten tot stand kwam?! Welk voedsel kwam er op het bord en hoe werd het tot zich genomen? Waren er tandenstokers en werd het eten aan een tafel genuttigd?
Kortom, welke eetgewoonten hadden onze ‘westerse’ voorouders?
Nu dat de tentoonstelling ‘85 jaar Hotelschool’ loopt in de expositieruimte van onze kring binnen het Stadsmuseum maken we hiervan gebruik om een ander culinair onderwerp aan te kaarten, te weten ‘Aan tafel met de Vlaamse Primitieven’.
Een voordracht met PowerPoint-presentatie met fascinerende beelden gebracht door de kunsthistoricus Jean Luc Meulemeester. Jaren geleden bracht dhr. Meulemeester al de voordracht ‘Tafelen door de eeuwen heen’ en het was duidelijk, dit werd gesmaakt.
Toegang is gratis