CASINO-KURSAAL (1953) ; INTERIEUR

Foto : Verbouwen van de concertzaal tot auditorium. Kursaal Oostende. 1962

Formaat : 13 x 18 cm. - Uitgevoerd door : aannemer Auxeltra (Brussel) ; tapijten Al. en Ed David (Oostende) ; zetels Lafontaine & Fils (Ruisbroek). De voorlopige oplevering der werken : 20 april 1962. Bron : Jaarverslag 1962 van de Stad Oostende.

Meer info beschikbaar in pdf.

Foto : Vierde Kursaal. De concertzaal

Formaat : 13 x 18 cm. - De grote concertzaal met ceramische sculpturen van Olivier Strebelle. Links, "Zeemeermin". Rechts, "Triton" (niet zichtbaar). De concertzaal met podium had een totale oppervlakte van 2000 m2 en was goed voor een capaciteit van 2000 mensen, eventueel 3000 als ook van de erehal gebruik werd gemaakt. Het podium was ongeveer 45 m breed en 12 m diep en had twee orkestliften. Vanuit de concertzaal kon men de zee zien.

Postkaart : Vierde Kursaal. Muurschildering van Paul Delvaux

Postkaart Best. -  De Muurschildering van Paul Delvaux in de speelzaal op het tweede verdiep. Qua afmeting is de muurschilderij in de speelzaal het grootste werk. Paul Delvaux, geassisteerd door enkele jonge kunstenaars, realiseerde een van zijn grote werken in zijn gekende surrealistische stijl. Vrouwenfiguren en sirenes symboliseren de stad en de zee. Omdat de ruimte waarin de muurschildering was aangebracht vele jaren als speelzaal dienstdeed bleef het meesterwerk lange tijd onbekend bij het grote publiek. Norbert Hostyn : In : Vernieling en wederopbouw Oostende 1944 - 1958. 2019.