DE LUSTIGE ZIGOMARS (SOCIO- CULTURELE VERENIGING)

Foto : De Lustige Zigomars

Diverse folklore verenigingen : o.a. Het koor "Het Loze Vissertje", de folkloregroepen "De Vismijnvrienden", de "Gilles der Zee", "De Lustige Zigomars", de carnavalgroep "Ali Baba en de 40 rovers", de fanfare Sint Cecilia uit Eernegem werden ontvangen op het nieuwe stadhuis door waarnemend burgemeester John LAUWEREINS, die centraal op de foto staat ,rechts van hem onbekend,schepenen Kamiel DEHOUCK, Marie-Jozef PORTA ,onbekend en schepen Jan PIERS. Ontvangst naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de "Lustige Zigomars"

Foto : De Lustige Zigomars en de Stadsharmonie in pierrotpakken. 1926

Zwart/wit foto Antony 140326-3. - Formaat : 24 x 30 cm. – “De Lustige Zigomars” en de “Stadsharmonie” in pierrotpakken op de binnenkoer van de afspanning Sint Sebastiaan in de Hendrik Serruyslaan/ Sint Sebastiaanstraat. Zeldzaam zicht van de hele binnenplaats van de afspanning (waar ook vaak circussen de tent opsloegen).

Foto : De Lustige Zigomars voor het Kursaal.

Zwart/wit foto Antony, zonder nummer. Formaat : 23 x 29,5 cm. Groepsfoto van de filantropische folkloregroep "De Lustige Zigomars" voor het Kursaal. Mooie architecturale details van het Kursaal zichtbaar. Norbert Hostyn in : De Plate, 2005, p. 275. Getekend onder rechts Antony d'Ypres.

Foto : Folklorestoet naar aanleiding van de bruiloft van de Oostendse reuzen Tone en Wanne

De folkloristische groep "De Lustige Zigomars" in de Kapellestraat, hoek Ooststraat. De vlagtoppen van de vlaggen die hier worden meegedragen, een vrouwelijke en mannelijke houtsculptuur zijn aanwezig in onze heemkring. Zie indexnummers 2014/4488 en 2014/4489