DELHAIZE OOSTENDE HAZEGRAS

Delhaize vier maanden dicht

Grootwarenhuis op 't Hazegras wordt grondig gerenoveerd

Foto : Freddy Dufait bewoner van residentie De mast en vast gebruiker van de ondergrondse parking van Delhaize, neemt er de ongemakken van de tijdelijke sluiting willens nillens bij. "Even op de tanden bijten en binnen enkele maanden is het leed alweer geleden", zo neemt hij het nogal filosofisch op

Auteurs: 

Foto : Het Hazegras (circa 1965)

Op de braakliggende grond van het oud spoorwegstation, dat in 1956 werd afgebroken, werd rond 1960 een houten loods opgetrokken om er de handelsbeurs "Tecnik Hotel" onder te brengen. In september 1965 vond de jeugdclub "Non-Stop" er een onderdak. Deze jeugdclub bleef er tot in juni 1969. Op deze grond staan thans de woontoren "De Mast" en het grootwarenhuis "Delhaize", gelegen langs de Leopold III-laan. Links, het Ernest Feysplein en vooraan, detail van het tweede handelsdaok.

Postkaart : Panorama

Jachthaven en hotel Melinda AVM O/163. Het kruispunt Vindictivelaan en Leopold II-laan. Rechts hotel Melinda (Mercatorlaan). Uiterst links woontoren "De Mast" (Ernest Feysplein) en ernaast supermarkt Delhaize (Leopold III-laan). In het Mercatordok het museum zeilschip Mercator.