FROID INDUSTRIEL (IJSFABRIEK)

Advertentie : Froid Industriel. Hendrik Baelskaai 13, Oostende

Het beste ijs. Zorgvuldige, regelmatige en spoedige bediening. Bewaarfrigo's voor alle soorten vis. Elke gewenste temperatuur. Quick freezing aller soorten vis op -40° C in blok of separaat. Koelcellen voor diepgevroren vis. -25° tot -35° C.

Advertentie : Froid Industriel. Ijsfabriek. Rederijkaai

Dagelijksche voortbrengst : 200.000 kilos. Hofleverancier. Beheer en Bestuur : Reederijkaai 36. Fabrieken : Oostende : Reederijkaai. Sas-Slykens : Prinses Elisabethlaan. Bestuurder : G. Vandenberghe.

Advertentie : Froid Industriel. Ijsfabriek. Rederijkaai

S.A. Belge du Froid Industriel. Rederijkaai, Oostende. Het beste ijs. Zorgvuldige, regelmatige, spoedige bediening. Binnenkort : Koelkamers voor alle soorten vis. Elke gewenste temperatuur. Quickfreezing aller soorten vis. Koelkamers voor bevroren vis. Ijsproductie nog verhoogd volgens ultramoderne procédés.

Foto : De Rederijkaai

Zwart/wit foto Antony zonder nummer. Formaat :15,5  x 22 cm. – Luchtfoto genomen van op de vuurtoren van de Rederijkaai met links “Froid Industriel"en rechts de verbouwing voor de  uitbreiding van het Visserijdok. In het Visserijdok liggen veel vissersvaartuigen aan de kaai. In de achtergrond de Vuurtorenwijk en de spuikom

Foto : Froid Industriel

Zwart/wit foto Antony 210430-1. - Formaat : 24 x 30 cm. –Ijsfabriek “Froid Industriel” aan de Stapelhuiskaai op het Hazegras. Op het kanteel staat 1861 en het wapenschild van Oostende, waarschijnlijk het vroegere stapelhuis van de stad. In het eerste handelsdok wordt vissersvaartuig 0.109 Boy Vic geladen met ijs.

Foto : Haven

Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai.Centraal het gebouw van de Froid Industriel,de firma die ijs leverde aan de vissersvloot.Links de opslagtanks en het gebouw van de petroleummaatschappij Purfina en de gebouwen van de rederij Motorvisserij en Ostend Stores & Rope Works. Aan de kaai o.a. de Z.425 "Research" en de O.231 "André-Monique"

Postkaart : De handelsdokken en het zeestation

Postkaartalbert 48. Ostende. Les bassins et la Gare Maritime. Ostend. The Docks. Links op de voorgrond het torentje van de "Pilotage", of Zeevaartcommissariaat en op de achtergrond het zeestation. Rechts het afleidingskanaal naar het kanaal Oostende Brugge. De middenslagtreiler O.25 "Koning Albert" aangemeerd aan de Froid Industriel, Stapelhuiskaai = Quai de l'Entrepôt. Op de achergrond pakketboten aangemeerd in de haven.