GASTRONOMIE
70 jaar Bakkerbond
Aanvullende nota over ovenkoeken
ABCulinaire unieke gids voor elke gastronoom
Oostendenaars toveren nieuw culinair woordenboek uit de oven
Foto : Rita De Sutter en Roger Van Meerbeeck toverden ABCulinaire uit de oven
Advertentie : "Au Petit Vatel". 16, rue Longue, Ostende
Uitbaters : De heer en mevrouw Fontaine-Chaffart
Advertentie : "Le Regent". 3, Promenade Albert Ier, Ostende
vous invite à de "Joyeux Reveillons". On dansera avec l'ensemble Bert Wills
Advertentie : Beau Site. 39, Promenade Albert 1er, Ostende
Uitbaters : de heer en mevrouw Paul Tanghe en hun zoon Bernard in de keuken
Advertentie : Dormunder Thier Brau Hof. Réveillon de Noël. Réveillon de Nouvel-An. Ancien Aérodrome Ostende
Traiteur-Chef de Cuisine : Guido De Volder. Orkest Roland Keereman
Advertentie : Drakkar. Réveillon de Noël au Drakkar. Albert I-promenade 51
Uitbaters : Lil De Bruyne - Vic Vangeel
Advertentie : Hostellerie Old Shakespeare. Sint Petrus en Paulusplein 18
Recept : Escalope de lotte au fenouil. Foto : Mevrouw Vervaele (kokkin). Uitbaters : De heer en mevrouw A. Decoene
Advertentie : Hôtel - Restaurant "La Brise". 47, Quai des Pêcheurs, Ostende
Uitgebaat door de heer en mevrouw H. Barbary-Gombert
Advertentie : Hotel Andromeda. Albert I-promenade en Kursaal Westhelling 5
Recepten : Waterkersflan met St. Jakobsschelpen en zeekreeftjes "Freddy" en Gevulde tongreepjes "Gloria". Uitbater : M. Friedrichs. Foto : Freddy Dewitte (kok)
Advertentie : La Bonne Auberge. Rue de Brabant 5, 8400 Ostende
Zaakvoerdster : Weduwe L. Debeir
Advertentie : Restaurant "Le Basque". Albert I-promenade 62, Oostende
Uitbaters : De heer en mevrouw J. Moerman-Ductoict
Advertentie : Restaurant 't Schuurke. Voorhavenlaan 20
Recept : Tarbot Prosper Montagné. Foto : Guido Devolder (kok)
Advertentie : Restaurant 't Vistrapje. Visserskaai 37
Recepten : Coquilles St. Jacques au champagne en Zalm in "pakketje" met venkel en citroen
Advertentie : Restaurant - Tea-Room Le Chevalier. Albert I-promenade 66
Recepten : Staartvis Le Chevalier en Bouillabaisse Le Chevalier. Uitbaters : Peter en Michèle Van der Aa-Thielens
Advertentie : Restaurant Charles Quint. Visserskaai 10, Oostende
Aan het fornuis : Patrick François.
Advertentie : Restaurant Des Alliés. Hoek Visserskaai / Nieuwstraat 35
Recept : Tourteau farci à la vinaigrette. Uitbaters : Jean-Luc en Katrien Bossuyt-Lingier
Advertentie : Restaurant La Brise. Carte pour le réveillon de Nouvel-An. Visserskaai 47, Oostende
Uitgebaat door de heer en mevrouw Barbary-Gombert
Advertentie : Restaurant Perigord en restaurant Fortuna. Casino Kursaal Oostende
Recept : Haring op Ensor wijze. Foto : Hans Danneels (kok)
Advertentie : Restaurant Splendid's. 67D, Promenade Albert 1er Ostende
Uitbaters : de heer en mevrouw Maurice Demeyer
Advertentie : Restaurant Tournebroche. Promenade Albert I, 54. Ostende
Zaakvoerders de heer en mevrouw Boon-Van Schoote
Advertentie : Spijshuis - restaurant Lusitania. Visserskaai 35
Recepten : Cassolette "Lusitania" en Zalm met verse tuinkruiden. Foto : Johan Marote. Uitbaters : De heer en mevrouw Tony Maeyaert-Delorge
Advertentie : Thermae Palace Hotel. Koningin Astridlaan 7
Recept : Vissersoogst en "Belle-Vue". Foto : Restaurant "Promenade"
Advertentie : Traiteur Ghaye. Adolf Buylstraat 29
Recept : Wijting met gemengde groenten. Foto : Jacques Ghaye
Advertentie : Trois maisons sous une même direction. Réveillon de Noël. Réveillon de Nouvel-An
Restaurant "Viking", Boekareststraat 2. Restaurant "Flandria", Visserskaai 43. Restaurant "Viking Inn", Hofstraat 9
Advertentie : Yaca Grill. Louisastraat 23, Oostende
Uitbater : A. Duquenne
Advertentie : Yaca. Grill - Restaurant. Louisastraat 23, Oostende
Uitbater : Alain Duquenne
Affiche : Cultuurkring Obekin. Wijndegustatie. Hotel Royal Albert. 4/12/1998
Formaat : 42 x 30 cm. Dhr. Vanden Abbeele spreekt over en proeft Bordeauxwijnen.
Affiche : Davidsfonds. Terug naar de wijngaard. Zaal El Mar. 27/10/2006
Formaat : 42 x 30 cm. Lezing met degustatie door Gido Van Imschoot.
Affiche : Gezinsbond Oostende. "Help, er ligt geen vlees op mijn bord", vegetarisch koken. Ontmoetingscentrum De Blomme. 22 april 2010.
Formaat : 30 x 42 cm.
Affiche : Gezinsbond Oostende. Koken met kinderen. Duin en Zee. 9/03/2011
Formaat : 42 x 30 cm.
Affiche : Kultuurkring Obekin. Bourgogne-wijnen. Hotel Royal Albert. 12 januari 1989
Formaat : 42 x 30 cm. Spreker : Dhr. Depuydt.
Affiche : Kultuurkring Obekin. Gastronomie "Streekbieren". Hotel Royal Albert. 16/12/1986
Formaat : 42 x 30 cm. H. Van Walleghem.
Affiche : Unie oudleerlingen Hotelschool Oostende. Beste Junior Kok 1993. Thermae Palace Oostende. 26 maart 1993.
Formaat : 49 x 32 cm. Nationale wedstrijd met kapittelbanket en muzikale omlijsting door Gene Summer and The Musicmakers.
Affiche : Volkshogeschool. Afrodite - de erotische keuken. Bistro 'Beau Site'. 9/03/2006
Formaat : 42 x 30 cm. Literair tafelen met Katrien Van Hecke
Affiche : Volkshogeschool. Literair tafelen 'De Toscaanse keuken'. Bistro 'Beau Site'. 4/05/2006
Formaat : 42 x 30 cm. Door Katrien Van Hecke.
Affiche : Vormingplus. De Europese keuken in vogelvlucht : Spanje als hoofdgerecht. Ithaka. 24/09/2009
Formaat : 42 x 30 cm.
Affiche : Vormingplus. De Europese keuken in vogelvlucht. Ithaka Oostende. 23/04, 14/05 en 18/06/2009.
Formaat : 42 x 30 cm.
Affiche : VormingPlus. De keuken van Johan. Oostende. 14/10, 28/10, 25/11 en 9/12/2010.
Formaat : 30 x 42 cm. Met Johan Vanhoutte
Affiche : VormingPlus. De perfecte picknick. Oostende. 4 augustus 2010
Formaat : 42 x 30 cm. Met Johan Vanhoutte.
Affiche : VormingPlus. Een ander koud buffet. Oostende. 18/08/2010.
Formaat : 42 x 30 cm. Met Johan Vanhoutte.
Affiche : VormingPlus. Een zee aan aperitiefhapjes. Oostende. 8 september 2010.
Formaat : 30 x 42 cm. Met Johan Vanhoutte
Affiche : VormingPlus. Meer dan een barbecue. Oostende. 14 juli 2010
Formaat : 42 x 30 cm. Met Johan Vanhoutte (gediplomeerde kok).
Affiche : Vormingplus. Proeven van… ongekend Japan. The Global Village (Karel Janssenslaan 14). 21-09-2007
Formaat : 42 x 30 cm. Anne De Schepper en Isabelle Paulus. In samenwerking met The Global Village
Antwerpenaar heeft beste wijtingrecept. - Met foto van het winnende gerecht : Crépinette van wijting met spinazie, ardense ham en coulies van rode peper
Berichten Propagandavereniging voor meer visverbruik : Recept van de week : Rode boonfilets met bananen
Brochure : Dagen van het Geheim Leger georganiseerd door de Verbroedering van het Geheim Leger Oostende. 27-28/05/1967
onder de Bescherming van het G.L. Zone III. Teksten in het Nederlands en het Frans. Met menukaart van het banket in "Duin en Zee" op 28/05/1967
Brochure : Het Noordzeevisfestijn.
Bevat ook korte historiek van de Orde der 33 Meester-Koks van België tot ca.1984. - Map 023 D-08
Brood en gebak
Chefs zetten vis van bij ons op de kaart
Toerismedienst gaat "A l'Ostendaise' met culinair project
Foto : Chef Panckoucke zweert al twee jaar bij verse producten uit de eigen Noordzee
Foto : Chef David Servranckx : Wij kunnen nog veel leren van de vissers
Foto : Luc Bogaert : Dit initiatief kan minder gekende vissen in de aandacht brengen
Culinaire folklore
Culinaire folklore : De kreketaart
Culinaire folklore : Duinendoornbessensap
Culinaire folklore : Jan in de zak
Culinaire folklore : Kaken en kelen
Culinaire folklore : Kalfshersenssaus
Culinaire folklore : Karnemelkpap ofte kerrepap
Culinaire folklore : Keggen en klakkers
Culinaire folklore : Labskous
Culinaire folklore : Mastellen : aflevering 1
Culinaire folklore : Mastellen : aflevering 2
Culinaire folklore : Oostendse hutsepot
Culinaire folklore : Oostendse mokken en kletsekoppen
Culinaire folklore : Oostendse schapenhutsepot
Culinaire folklore : Ovenkoeken
Culinaire folklore : Poddienk
Culinaire folklore : Puddoks
Culinaire folklore : Ruggepiesjes en kletskoppen
Culinaire folklore : Scheepsbeschuit
Culinaire folklore : Smakjes
Culinaire folklore : Stokvis
Culinaire folklore : Swiesen of swiesels
Culinaire folklore : Terwestuiten
Culinaire folklore : Totjes en totten
Culinaire geneugten door de eeuwen heen
Culinaire van de Noordzee : jaarboek van de visgastronomie. - 2e editie
Dat is ook een artiest
Foto : Giuseppe Omenetto
De atelier-foto van de maand : Oostende moet terug een gastronomische verplaatsing worden
Foto : Freddy en zijn brigade. Uiterst links zijn maître d'hôtel. - Freddy Grill. Albert I-promenade 9
De Beau-Site ... Oostendse menuleer
De beste Vlaamse visgerechten : oude gerechten voor mensen van nu
De gastronomische weekends in het Casino-Kursaal van Oostende : aflevering 4
De koningin der brasserieën : Brasserie du Parc, Oostende - anno 1930
Recept : Koninginnehapje, p.98
De Oostendse culinaire gastronomie : aflevering 1
De vishostess : vistrap, openluchtvismarkt Oostende - negentiende eeuw
Recept : Garnalensoep. p.32
Die heerlijke mosselen : van gemeengoed tot luxe
Illustraties : (1) Mosselen die gekweekt werden in een mosselpark worden afgestoken door een mosselvisser ; (2) Het plukken van mosselen aan het staketsel van Nieuwpoort bij laag tij en (3) Ook op de golfbrekers van Mariakerke werden mosselen voor direkte konsumptie geplukt (circa 1950)
Doradefilets à la Livournaise
Driekoningen. - (Gastronomie)
Een feestmenu met vis, voor als het Kerstmis wordt... en Nieuwjaar!
Enkele Vlaamse wafelrecepten uit de late 18de eeuw comparatief getoetst
Farfalle met zeevruchten
Feestelijke ''vladen'' uit 1605. - Met tek.
Feestelijke vismenu's
Bevat : Paling in 't groen met citroenrijst ; Rog met curry ; Kabeljauw op creoolse wijze ; Gepocheerde zalm met rijst en fijne kruiden ; Rijstkransen met zeevruchten ; Aurora salade voor 4 personen
Feestelijke vismenu's
Bevat : Rijstkrans met groenten en St. Jakobsschelpen ; Gerookte visschotel ; Tongfilets met garnaal ; Staartvis en rijst met jonge uien en bloemkool
Feestelijke vismenu's
Bevat : Rijstkroon met saffraan en scampis ; Gevulde tomaten ; Mosselsoep met basilicum ; Gevulde pompelmoezen met garnalen : Gebraiseerde kabeljauw met groenten
Filets van dunne scharretong (schotse schol)
Folder: Gastronomie in Oostende
7 patrons Cuinisiers
Restaurant-Hostellerie Prince Charles ; Restaurant Yacht Grill ; Hostellerie Bretonne ; Restaurant Molenhuis ; Restaurant-Grill Yaca ; Restaurant Trio's ; Restaurant Richard.
tekst: Hugo Brutin
Foto Roland
Foto : Gaston Clement
Gaston Clement, aan het hoofd van de tafel, kok en schrijver van diverse kookboeken in gesprek.
Foto : Gastronomische Club Prosper Montagné
De leden van de Gastronomische Club Prosper Montagne in een etablissement op de Zeedijk. Staande Roger DE RAMEE, concessionnaris Casino-Kursaal. Zittend naast hem, Gaston CLEMENT
Foto : Gastronomische Club Prosper Montagné
De leden van de Gastronomische Club Prosper Montagné in vol ornaat op de Albert I-promenade nabij "Petit Nice". Derde van links, Roger DE RAMEE, concessionnaris Casino-Kursaal. Hij stichtte in 1952 de Club Prosper Montagné.