Advertentie : ADA. Inleggerij. Hendrik Baelskaai 42, Oostende
Rolmops, haringfilets in azijn of mayonnaise. Gezouten haringfilet. Gezouten haring, leverbaar in glazen of vaatjes. Bijzondere prijzen voor kostscholen en gemeenschappen.
Rolmops, haringfilets in azijn of mayonnaise. Gezouten haringfilet. Gezouten haring, leverbaar in glazen of vaatjes. Bijzondere prijzen voor kostscholen en gemeenschappen.
Vaar Veilig. Zeebrugge, Vismijn 11, Boven. Antwerpen, Ambtmanstraat 8. Nieuwpoort, Albert I laan 42. Zender-ontvanger, richtingzoeker, dieptemeter, visloupe, radar. Huur, verkoop, onderhoud, plaatsing.
Boudewijnstraat 4, Antwerpen
Stookoliën. Brandstof. Smeeroliën voor scheepvaart en nijverheid. Depots : Oostende : Rederijkaai 18. Brugge : L. Coiseaukaai 75
Zeevisgroothandel. Verse, gezouten en bevroren vis, haring en sprot. Invoer, Uitvoer. Rederij. Factorij. Foto : Het bedrijf gelegen aan de Hendrik Baelskaai.
Vist met Caltex. Om een hoog rendement van uw motor te bekomen en uw uitbatingsonkosten te verminderen, gebruikt de befaamde Caltex Ursa-Oils - speciaal geraffineerd om uw motor te beschermen en uw diesel motor een maximum aan kracht te doen ontwikkelen. Voor een zuinig brandstofverbruik, eist Caltex diesel-gas-oil. Caltex smeerstoffen en brfandstoffen voor de nijverheid en de visserij.
Algemene Electriciteitsonderneming. Specialiteit van scheepselectriciteit. Dynamo's - Electrische motoren. Allerhande scheepsuitrustingen. Vertegenwoordiger van batterijen CADA. Cyriel Moyaert. Werkplaats : 16, H. Baelskaai (kurken zak). OPEX Oostende.
Reders, vissers, handelaars uw verzekeringen worden het voordeligst geplaatst en het best gediend bij de PVBA De Zeekust, H.Baelskade 30, Oostende. Burgerlijke verantwoordelijkheid, brand, ongevallen, leven, familiale, TV, auto, enz. Beheer : P. Vandenberghe. Zaakvoerder : Billiau Leo
Vernis- & Verffabriek. Speciaal voor de industrie en de scheepvaart. Fabriek en laboratoria. Raadpleeg ons voor het kuisen en schilderen van uw vaartuigen
Het beste ijs. Zorgvuldige, regelmatige en spoedige bediening. Bewaarfrigo's voor alle soorten vis. Elke gewenste temperatuur. Quick freezing aller soorten vis op -40° C in blok of separaat. Koelcellen voor diepgevroren vis. -25° tot -35° C.
Touwwerk, koorden, stalen kabels, mixte kabels, confectie dekkleden (bâchen), tenten, zeilen, zakken, overtrekken, bekleding jachten en reddingsboten. Specialiteiten voor rederijen en zeevisserij.
Hulp in Nood : Voordelige casco en motoren-premie ; Wij bemiddelen bij een eerste klas P&I club voor dekking met o.a. waarborgen tot 500.000.000 US dollars voor 1. Lichamelijke letsels aan derden (2) O-Pollutieschade in samenwerking met DSV Belgium nv (cdv 10455) voor brand, auto, arbeidsongevallen, persoonlijke ongevallen, hospitalisatie, ba gezin (familiale), ba uitbating, yachting en pleziervaart, rechtbijstand, reisbijstand enz.
Ijsfabriek De Noordpool nv, H. Baelskaai 9, 8400 Oostende. Levert u : Het nieuwste ijs : "vlakijs". Dat is het beste. Ijsfabriek verwezenlijkt door reders voor de reders. Vieren A., Pintelon H., Vanlul A.
La Morue Belge sa. Morubel. Salaisons. Sècherie.
Harde vezelspinnerij. Sisal en Manial. Specialiteiten : Voor de visserij : Trawltwijn, touwwerk, visnetten, allerlei scheepsuitrustingen. Voor de handel, nijverheid en landbouw : inpakgaren, touwwerk, bindgaren. Voor de sport : Allerlei netten, tennis, voetbal enz...
Radiotoestellen. Radiotelefonie. Richtingzoekers. Dieptemeters. Radars. Onderhoud. Verhuring. Verkoop. Meer dan 50 jaar ervaring in maritieme radio. S.A.I.T. Société Anonyme Internationale de Telegraphie sans Fil. Oostende - Hendrik Baelskaai 21. Zeebrugge : Wandelaarstraat 4. Nieuwpoort : Hoogstraat 18. Antwerpen : Ellermanstraat 74. Matadi (B. Congo) : 7, Place du Marché. Brussel (S. Zetel) : Regentlaan 25
Voor alle radiotoestellen, radiotelefonie, richtingszoekers, dieptemeters, radars. Verkoop, verhuur, onderhoud.S.A.I.T. société anonyme internationale de telegraphe sans fil. Meer dan 50 jaar ondervinding in maritieme radio. Zeebrugge, Nieuwpoort, Antwerpen, Matadi. Hoofdzetel : Brussel, 25 Regentlaan
Reders... in uw eigen belang koopt alles aan uw coöperatieve. S.C.A.P. 27, Hendrik Baelskade. Oostende (Opex)
Wijnen, likeuren, rookwaren, reukwerken
Laag & hoogspanningsinstallaties. Scheepsherstellingen. Verlichting. Nieuwbouw. Schok- en trilproeven. Controle en beveiliginstoestellen voor dieselmotoren.
Wend u tot Vissersverbroedering nv. Hendrik Baelskaai 2, Oostende. Voor alle visserijbenodigdheden. Specialisten voor spanvisserijnetten en alle andere visnetten, volgens onze of volgens uw plannen...
Garens, touwwerk, staaldraad. Gasoil, oliën, vetten
Vestiging Zeebrugge, Groenlandstraat 101, 8380 Zeebrugge ; Vestiging Oostende H. Baelskaai 12, 8400 Oostende. - Touwen, bindgaren, hijskabels, Grosby-sluitingen, enz. - Beschermkledij voor visserij en industrie o.a. veiligheidsschoenen Atlas. - Scheeps- en industrieverven en toebehoren. - Stalen kabels (alle diameters). - Sportnetten, veiligheidsnetten, tuinbouwnetten, industrienetten. - Scheepselectronica, navigatie-apparatuur, brandstoffen en oliën. Hoge kwaliteit! - Interessante prijzen!
Affiche. Benefitconcert rockers en dichters treden op tvv.
Het emigratieproject van Marnix Verleene & Carine Ulin. H. Baels
kaai 12-09-2009. (40 x 60).
Affiche. Benefitconcert rockers en dichters treden op tvv.
Het emigratieproject van Marnix Verleene & Carine Ulin. H. Baels
kaai 12-09-2009. (40 x 60).
Het Visserijdok met talrijke vissersvaartuigen aangemeerd langs de Hendrik Baelskaai. Met de visverwerkende bedrijven "Les Frigorifères du Littoral" en "Brunet en Co". Op de achtergrond de watertoren van de Vuurtorenwijk.
De bemanning van een vissersboot bij het aanleggen aan de Vismijn in het Visserijdok.Op de achtergrond de Hendrik Baelskaai.
Vissersvaartuigen van de rederij N.V. Motorvisserij aangemeerd in het Visserijdok aan de Hendrik Baelskaai. Van rechts naar links : O.290 "Teniers", O.291 "Jordaens", O.292 "Van Eyck", O.293 "Van der Weyden"
De O.303 Artan van de N.V. Motorvisserij, gemeerd aan de Hendrik Baelskaai.
Algemeen zicht op het Visserrijdok en de Hendrik Baelskaai richting zee.Talrijke aangemeerde vissersboten die bevoorraad worden met brandstof via lichter en tankwagen.
Talrijke vissersboten liggen in het Visserijdok langs de Hendrik Baelskaai.
Formaat : 13 x 17,5 cm. - Luchtfoto. - We zien vooraan het Tijdok en links de sluis die toegang heeft tot het Visserijdok. Rechts de Stedelijke Vismijn en de bedrijven langs de Hendrik Baelskaai. Op de achtergrond de Vuurtorenwijk. - Map 041C/55b
Het Russisch vrachtschip Stavropol aan de kaai in het Visserijdok.Rechts de scheepswerven aan de Nieuwe Werfkaai en links de Dr. E. Moreauxlaan.
Het Russisch vrachtschip Gatchina V., in het Visserijdok heeft zijn lading gelost op de Hendrik Baelskaai.
Het Russisch vrachtschip Gatchina V, in het Visserijdok heeft zijn lading gelost op de Hendrik Baelskaai
Talrijke vissersboten liggen langs de Hendrik Baelskaai. Achteraan de nieuwe vismijn in wederopbouw na de vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog
Zicht van op de watertoren aan de Dokter Eduard Moreauxlaan op de Hendrik Baelskaai en het Visserijdok.Vooraan de Jacobsenstraat.
Zicht van op het dak van een gebouw aan de Hendrik Baelskaai op het Visserijdok met links de Slipwaykaai, in het middden de scheepswerf Seghers en rechts de vuurtoren (Lange Nelle).
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai.Centraal het gebouw van de Froid Industriel,de firma die ijs leverde aan de vissersvloot.Links de opslagtanks en het gebouw van de petroleummaatschappij Purfina en de gebouwen van de rederij Motorvisserij en Ostend Stores & Rope Works. Aan de kaai o.a. de Z.425 "Research" en de O.231 "André-Monique"
Zicht op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai van aan de Nieuwewerfkaai.
Visserijdok en Hendrik Baelskaai gezien van aan de Vismijn. Links, aangemeerd de O.231 "André-Monique", de ijsfabriek Froid Industriel
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai gezien van uit de vuurtoren.Links achteraan de watertoren aan de Dokter Eduard Moreauxlaan.
De achterkant van de Hendrik Baelskaai vanuit de vuurtoren,richting Bredene.
Zicht van op het dak van de Vismijn op het Visserijdok richting zee. Links de Slipwaykaai met scheepswerf Seghers, rechts de Hendrik Baelskaai. Op de voorgrond de O.286 "Charles-Henri"
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai gezien van op het dak van de Vismijn. De O.154 "Georges-Georgette" en de O.345 "Finistere" (links) laden ijs bij de Froid Industriel. Er naast de gebouwen van de rederij "Motorvisserij" en de "Ostend Stores & Rope Works", en "Purfina"
Zicht van op het dak van de Vismijn op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai. Een lichter bevoorraadt de Ijslandvaarders O.88 "Curie" en de O.92 "Graaf van Vlaanderen" van de rederij S.A. Pêcheries à Vapeur, met brandstof. Op de achtergrond Bredene.
Zicht op Visserijdok en Hendrik Baelskaai van op het dak van de Vismijn. De gebouwen van SAIT Electronics, de Oostendsche Rederij en Les Frigorifères du Littoral. Aangemeerd langs de Hendrik Baelskaai, o.a. de O.305 "François Musin"
Zicht van op dak van de Vismijn op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai.Rechts de watertoren aan de Dokter Eduard Moreauxlaan en er achter de kerk Sint Antonius van de Vuurtorenwijk. De Ijslandvaarder O.298 "Van Dyck" laadt ijs bij "Les Frigorifères du Littoral". Er naast vishandel Brunet & Co
Algemeen zicht op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai van op het dak van de Vismijn,op de achtergrond de Vuurtorenwijk.
Algemeen zicht op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai richting zee van aan de Vismijn.
Wegenwerken aan de Hendrik Baelskaai,talrijde vissersboten van de M.V. liggen aangemeerd.
De Ijslandvaarder O.305 François Musin in het Visserijdok. Rechts de ijsfabriek Froid Industriel en links ernaast de petroleummaatschappij Purfina aan de Hendrik Baelskaai.
Algemeen zicht op het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai,richting binnenland.
Een hoek van het Visserijdok,gezien van op de vuurtoren.
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai, hoek Jacobsenstraat.
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai.
Het Visserijdok en de Hendrik Baelskaai van op het dak van de Vismijn. Links in de duinen de zendmasten van het leger. Rechts de ijsfabriek" Froid Industriel" en aangemeerd de O.154 "Georges Georgette"
Formaat : 18 x 13 cm. - Vissersvaartuigen gemeerd in het Visserijdok, o.a. de O.224 "Charel-Denise". Links, de Hendrik Baelskaai
Formaat : 18 x 13 cm. - De Hendrik Baelskaai, met op het einde de vierde vuurtoren "Lange Nelle". Links, het Visserijdok en de gebouwen van de scheepswerf Seghers
Formaat : 18 x 13 cm. - De Hendrik Baelskaai met de vierde vuurtoren "Lange Nelle".
Formaat : 20 x 25 cm. - Gegevens omtrent het vaartuig "Nobus" ontbreken. - Map 023 B-01
Foto (kopie) formaat 14.5 x 10.
Hendrik Baelskaai
Foto z/w 8x12.
Een vissersvaartuig slaat ijs in. Hier in het Visserijdok langs de Hendrik Baelskaai. - Map 023 A-050
Formaat : 13 x 18 cm. - De kantoren van N.V. Purfina aan de Hendrik Baelskaai.
Formaat : 11 x 13 cm. - Prins Albert bezoekt "Les Frigorifères du Littoral", Hendrik Baelskaai 24. Links, burgemeester Adolf Van Glabbeke en achter hem schepen Maurice Quaghebeur sr.. Achter de prins, provinciegouverneur Pierre Van Outryve d'Ydewalle. - Map 014B/18b
De Arthur, een rijnschip (binnenlander) loopt van stapel op de helling van scheepswerf Panesi aan het Visserijdok. Links de vimijn rechts de Hendrik Baelskaai.
Het rijnschip (binnenlander) Arthur na zijn tewaterlating gemeerd aan de Hendrik Baelskaai.
Foto (kopie), formaat : 14.5 x 9 cm.
Het Visserijdok, met vooraan vissersvaartuigen aangemeerd langs de Hendrik Baelskaai. Daar werd o.a. brandstof en ijs ingeslagen voor de volgende reis. Aan de overkant, de Vismijn. - Map 023 A-50
Foto (kopie), formaat : 14 x 10 cm. - Het Visserijdok, met vissersvaartuigen aangemeerd langs de Hendrik Baelskaai.
Foto (kopie), formaat : 30 x 21 cm. - Het Visserijdok, met op de achtergornd vissersvaartuigen gemeerd langs de Hendrik Baelskaai
Twee Zeebrugse vissersvaartuigen in het bevroren Visserijdok.Op de achtergrond de Hendrik Baelskaai.
Foto 18 x 13.
Hendrik Baelskaai
Foto 15 x 10. De Nele aan de Hendrik Baelskaai
Foto 18 x 13.
Aalmoezenier visserij op de Hendrik Baelskaai met vissers
Foto : Er ligt heel wat rommel op de Hendrik Baelskaai
Foto : De Hendrik Baelskaai ligt er rommelig bij. Het afval moet tegen 13 maar opgeruimd zijn.
Foto De sint meert aan op de Hendrik Baelskaai
Jonge kunstenaars mikken met Freestate op 15000 bezoekers
Foto: Het team dat meewerkt aan Freestate bij de oude loods waar het parcours start
Eerste building verrijst in 2013 op Oosteroever
Foto: Met Willy Versluys verlaat meteen een episode Oostends visserijverleden het hoekpand op de Hendrik Baelskaai 12
Foto : Johan Bultiauw naast een afvalhoop op de Hendrik Baelskaai
Zeehengelen. Bounty BVBA. H Baelskaai Visserij dok Oostende.