KAREL JANSSENSLAAN

Advertentie : De Bank Crédit Ostendais - Oostendse Kredietbank. Karel Janssenslaan 1, Oostende

Gesticht in 1887. houdt zich ter uwer beschikking voor al uw bankbewerkingen, nl. : Openen van zicht- of termijnrekeningen en depositoboekjes aan een voordelige rentevoet. Leningen van gelden voor handels- en private doeleinden. Financiëringen van auto's. Wissel- en beursverhandelingen. Verhuren van brandkasten, enz. Alle inlichtingen worden gratis verstrekt.

Foto : Herenhuis "Greenpark", hoek Karel Janssenslaan en Ijzerstraat

4 foto's : 10 x 15 cm. Restauratie van het neoclassicistisch herenhuis, Ijzerstraat 1, bij de hoek van de Karel Jansenslaan met uitzicht op het Leopoldpark. Was de vergaderplaats van de "Société Litéraire". Beschermd als monument bij K.B. van 01/12/2000. Gebouwd in 1878 in opdracht van Désiré Serruys.

Omer Vilain over de tijd van toen : Hotel du Louvre

Illustraties : (1) De eetzaal met achteraan het grote salon in het eens zo roemrijke Hotel du Louvre en (2) Hotel du Louvre in de Karel Janssenslaan is nu eigendom van de stad Oostende, die er een dienstencentrum zal onderbrengen

auteurs: 

Postkaart : Leopoldlaan

Phototypie A. Bergeret et Cie, Nancy, N° 3. - Ostende -  Avenue Léopold (vue prise du Parc Léopold). - De Leopoldlaan gezien vanuit het Leopoldpark met op het einde de zuidgevel van het tweede kursaal. Vooraan, rechts en links, de Karel Janssenslaan met een zeldzame auto. Rechts op de hoek, "Café de la Nouvelle Poste"

Postkaart : Leopoldpark

C.D., Oostende. - Ostende -  La Fontaine et Avenue Léopold. The Fountain and Leopold avenue. - De fontein gelegen achter het bloemenuurwerk in het Leopoldpark. Deze fontein werd met grote luister ingehuldigd op 23 september 1923 ter herdenking van de aanvoer van Bocqwater naar de kust. Ze viel onder de slopershamer toen de toegangsweg naar de autostrade werd aangelegd