KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ DER VEREENIGDE KARABIJNSCHUTTERS (BREDENE)

Foto : 7e Zomercavalcade. Bredene. 1954. Praalwagen admiraalschip "Popham"

Praalwagen, vrachtauto Chevrolet, van de Koninklijke Maatschappij De Vereenigde Karabijnschutters, Sas-Slijkens, tijdens de zomercavalcade te Bredene. Tafereel : Admiraal Pophan. Vrachtauto van Houthandel. Zagerij, Schaverij J.C. Claeys. M. Versluys Oostende.

Foto : 7e Zomercavalcade. Bredene. 1954. Praalwagen admiraalschip "Popham"

De praalwagen "Admiraal Pophan" van de Koninklijke Maatschappij de Vereenigde Karabijnschutters. Sas Slijkens, getrokken door een vrachtwagen, Chevrolet, van Houthandel, zagerij, schaverij, J.C. Claeys, M. Versluys Oostende, in de Driftweg te Bredene tijdens de zomercavalcade.

Foto : Carnavalstoet 1949. Praalwagen admiraalschip "Popham"

Formaat : 13 x 18 cm. - Een praalwagen van de "Koninklijke Maatschappij der Vereenigde Karabijnschutters" uit Bredene in de halfvastenstoet op de Torhoutsesteenweg De wagen herdenkt de raid van de Britse admiraal Popham op de sluizen van het Sas tijdens de Franse bezetting onder Napoleon.

Foto : Carnavalstoet 1956. Praalwagen admiraalschip "Popham"

Een vrachtwagen van houthandel J.C. Claeys met praalwagen admiraalschip "Popham" bemand door leden van de "Koninklijke Maatschappij de Vereenigde Karabijnschutters" uit Bredene op het Wapenplein. Popham was een Brits genearaal die een raid uitvoerde op de sluizen te Bredene tijdens de Franse bezetting.