LOUISASTRAAT

Advertentie : Siroop De Pratere. C. Brecx. Louisastraat 1, Oostende

Siroop De Pratere met kleurlooze teer. Het aangenaamste en zekerste middel tegen verkoudheid, heeschheid, griep, kinkhoest en alle borstaandoeningen. Verzacht de hevigste hoest in 24 uur. Verkrygbaar in alle goede apotheken. Hoofddepot : C. Brecx, Louisastraat 1, Oostende

Advertentie : Sirop De Praetere. Pharmacie De Praetere. Rue Louise 1, Ostende

Tout sirop pectoral soulage. Sirop De Praetere au goudron incoloré guérit la toux et le rhume les plus opiniâtres. En vente à la Pharmacie De Praetere, successeur C. Brecx. Rue Louise 1, Ostende et dans toutes bonnes pharmacies

Foto : De Louisastraat (1920)

Gedeelte van de Louisastraat tussen de Langestraat (links) en de Brabantstraat (rechts). Dit gebouw maakte deel uit van het Koninklijk Paleis in de Langestraat nr. 69. De poort aan de linkerkant van het huis gaf toegang tot de Koninklijke Stallingen. Rond de eeuwwisseling woonde daar de hoofdpolitiecommissaris Romain Tilckens (sic). Het gebouw werd in 1924 door de Belgische Staat verkocht aan aannemer Jan Christiaens die het in 1925 liet slopen om er een hotel en zijn eigen woning te bouwen. Bovenaan links, de zijgevel van de gekende bakkerij Decock, gelegen op de hoek van de Langestraat.

Geporseleinde kaart : Hotel du Grand Café

Afmeting :  116 x 70 mm. Hotel du Grand Café tenue par C. Salzgeber sur La Place d'Armes à proximité de la Digue de Mer à Ostende. Table d'Hôte de 1 à 5 heures. Diners particuliers à toute heure.

Het hotel was gelegen op de hoek van de Apenstraat (Rue des Singes), huidige Brabantstraat  en de Comediestraat (Rue de la Comédie.), huidige Louisastraat. De straatnamen werden veranderd in 1858.