NATIENKAAI

Foto : Adolf VAN GLABBEKE

Inhuldiging van het bestuursgebouw van de RMT, aan de Natienkaai door Paul Willem SEGERS minister van verkeerswezen. Links van hem burgemeester Adolf VAN GLABBEKE, rechts Schepen Emiel VROOME. Achter de burgemeester, schepen Frans Van Caillie.

Foto : Haven

Zeewezengebouw en inschepingshall voor de pakketboten naar Dover aan de Natienkaai. In 1956-1958 gebouwd naar ontwerp van de Gentse architecten V. Vaerewyck en J. Hebbelynck, ter vervanging van de in de Tweede Wereldoorlog vernielde gebouwen. Gebouwd door de bouwfirma "Gebroeders Deveeuw" uit Wevelgem en in 1958 afgewerkt. De gevel wordt versierd met basreliëfs van de Gentse beeldhouwer Geo Verbanck. Achter het gebouw het Zeestation en links op de achtergrond het Stedelijk Hoger Instituut. De pakketboot "Koningin Elisabeth" ligt aangemeerd.  

Foto : Haven

Het kantoorgebouw van het Zeewezen aan de Natiënkaai in opbouw.Vooraan rechts de aanlegplaats voor de overzetboot van het Zeewezenpersoneel. Gebouwd als "Zeewezengebouw en inschepinghall" voor de pakketboten naar Dover, later hoofdgebouw van de RMT en vervolgens van Oostende Lines. Gebouwd in de periode 1956-1958 naar ontwerp van de Gentse architecten V. Vaerewyck en J. Hebbelynck, door de bouwfirma Gebroeders Deveeuw (Wevelgem).