NOORDZEEAQUARIUM (VISSERSKAAI)

Foto : Visserskaai.

Foto 15 x 10. Vissersvaartuigen in het Montgomerydok nabij het Noordzeeaquarium. O.a. de O.191 "Natacha", de O.190 "Renilde" en de O.20 "Goewind". Rechts de vistrap, op de achtergrond de Visserskaai met de talrijke restaurants en links de "Peperbusse", de toren van de afgebrande Sint Pieterskerk.

Maritiem kinderdorp opo Churchillkaai

Nieuw aquarium komt in Istanbulterminal

Foto : Het Noordzeeaquarium komt in de Istanbulterminal

Foto : De stad heeft beslist hoede Churchillkaai in de toekomst moet ingericht worden. Er komt onder andere een parking voor De Lijn en een maritiem kinderdorp

Foto : De busparking van De Lijn verhuist naar de huidige Churchillparking

Foto : De provincieonderzoekt of ze de maritieme attractie in Hangaar 1 kan onderbrengen

Auteurs: 

Omer Vilain over de tijd van toen : Garnaalmijn is nu een aquarium

Illustraties : (1) Aan de Trap in Oostende werd er garnalen en "zootjes" vis verkocht en (2) De vroeger garnaalmijn is nu een zeeaquarium. Deze is nu al weer te klein, en er komt een niuew aquarium, maar niet meer op dezelfde plaats

auteurs: 

Postkaart : Visserskaai

AVM, N° A.298. - Vissersvaartuigen gemeerd in het Montgomerydok langs de Visserskaai. Vooraan, de O.520 "Manuela" en wat verder de O.100 "Emilie". Wat verder, het Noordzeeaquarium, voorheen de Garnaalmijn en verder een detail van de vistrap.
 

Postkaart : Visserskwartier

Tropic T 301. - Luchtfoto van het Visserskwartier. Vooraan, vissersvaartuigen gemeerd in het Montgomerydok langs de Visserskaai. De Garnaalmijn, nadien het Noordzeeaquarium. Nu, 2020, gesloten. De Visserskaai, met in het midden, het Vissersplein. Links, de toren van het Feest- en Kultuurpaleis en op de achtergrond, de woontoren "Europacentrum" langs de Van Iseghemlaan.
 

Trekpleister langs kaai: al meer dan 1 miljoen bezoekers voor Noorzeeaquarium

Foto Lysiane: Robert Coelus, voorzitter van de Vriendenkring van het Noordzeeaquarium, blijft er van overtuigd dat de huidige locatie de meest aangewezen is voor het aquarium.
Foto Eddy Serie: Een foto uit 1961: de mijning van garnaal in het huidig aquariumgebouw.