PAKKETBOTEN

Affiche Zeewezen en R.M.T.

Affiche in kader 65 x 105.
Nouveau à partir du 1er janvier 1974:Chaque jour liaison de nuit bruxelles- londres et retour
Via ostende-douvres- folkestone.
ainsi le nombre de relations train/bateau entre la belgique et la gande-bretagne ostende-douvres/folkestone
est porté à un minimum de 6 par jour et dans chaque direction.
Non seulement plus de possibltésmais aussi des tarifs encore plus avantageux ! P.ex
bruxelles-londres et retour 746 fb (beau jour à londres)
bruxelles-londres et retour 924 fb (retour la nuit)
ostende-londres et retour 568 fb (beau jour à londres)
Ostende-londres et retour 662 fb (reour la nuit)
par trin t bateau via ostende-douvres/folkestone vous vayagez dune façon aisée,confortable et bon marchévers
la grande -bretagne
 
 

Foto : Bemanning pakketboot "Prince Charles"

Foto (kopie) : 29.5 x 21 cm. - Personeel van de catering aan boord van de pakketboot "Prince Charles". Zesde persoon van rechts, Remi Pyson.

Zittend op de rand, uiterst rechts, R. Delmotte. Onderaan zittend, tweede van rechts, Harold Vanhaelst, derde, chief-steward, Emiel Vyiane. (gegevens van Arne Pyson)

Foto : Bemanning pakketboot "Prince Charles"

Foto (kopie) : 29.5 x 21 cm. - Personeel van de catering aan boord van de pakketboot "Prince Charles". Zesde persoon van rechts, Remi Pyson

Zittend op de rand, rechts, R. Delmotte. Onderaan zittend, tweede van rechts, Harold Vanhaelst en derde, chief-steward, Emiel Vyiane

Foto : De voorhaven (1860)

De Kuisbank, gelegen tussen de "Quai aux Bateaux à Vapeur" en de Oostdijk. Op de achtergrond links, de Kazematten van de vestingen van het Kroonwerk. Uiterst rechts, het "Hope Hotel", gelegen aan de oude Visserskaai

Foto : Haven

Zeewezengebouw en inschepingshall voor de pakketboten naar Dover aan de Natienkaai. In 1956-1958 gebouwd naar ontwerp van de Gentse architecten V. Vaerewyck en J. Hebbelynck, ter vervanging van de in de Tweede Wereldoorlog vernielde gebouwen. Gebouwd door de bouwfirma "Gebroeders Deveeuw" uit Wevelgem en in 1958 afgewerkt. De gevel wordt versierd met basreliëfs van de Gentse beeldhouwer Geo Verbanck. Achter het gebouw het Zeestation en links op de achtergrond het Stedelijk Hoger Instituut. De pakketboot "Koningin Elisabeth" ligt aangemeerd.  

Foto : Pakketboot "Koningin Elisabeth" in de havengeul van Oostende

Foto 30 x 22.5 De pakketboot "Koningin Elisabeth" vaart achteruit de haven van Oostende binnen. Op de achtergrond het ooststaketsel. Gebouwd en te water gelaten op de werf Cockerill te Hoboken op 29 oktober 1956. Het schip was uitgerust met een kunststof bekleding op de stalen dekken (Dex-o-tex), ter vervanging van hout. Dit om gewichtsbesparingen en omdat houten dekken zeer duur zijn.

Foto : Pakketboot "Prince Charles"

Foto 29.5 x 21 (kopie). Gemeerd aan de pakketbotenkaai. Op de foto VLNR ?- Borrey - Dassevalle Basil - ,- ,- Vertegenwoordiger A.A. (Automobile Association, opgericht op 29/06/1905) - vertegenwoordiger RAC (Royal Automobile Club, opgericht in 1887) - Postbode - Douanier.

Foto : Pakketboot "Prince Philippe" (1939)

Foto 15,40 x 9,37 cm. Gebouwd door de werf Cockerill te Hoboken en te water gelaten op 29 september 1939. Het schip zonk bij een aanvaring met de Britse cargo "Empire Wave" in de Ierse Zee op 15 juli 1941. Het schip stond onder bevel van Commander R. Ryder van de Royal Navy.
Meer info zie www.ostendferry be

Foto : Pakketboot "Princesse Josephine"

Foto 11 x 8. Gebouwd op de werf William Denny & Brothers te Dumbarton in 1888. 1460 ton en haalde een snelheid van 21 knopen. De afstand Oostende - Dover werd afgelegd in 3u20. In deze periode was de Oostende - Doverlijn de goedkoopste verbinding tussen het vasteland en de Britse eilanden. De prijs in eerste klasse bedroeg 25,70 fr., in tweede klasse 22,40 fr. en in derde klasse 20,80 fr.
 

Foto : Pakketboot "Prinses Paola" in de havengeul van Oostende

De "Prinses Paola" in de havengeul van Oostende. Links de tijseinpost. Zeer grote aandacht werd besteed bij de bouw van dit schip aan het comfort van de passagiers. Dit was de laatste pakketboot die enkel gebruikt werd voor personenvervoer. Gebouwd bij Cockerill en in dienst van 1966 tot 1985. Kon 1700 passagiers aan boord nemen.

Foto : Pakketboot "Roi Leopold III" verlaat de havengeul van Oostende

Formaat : 23.5 x 10 cm. De pakketboot "Roi Leopold III" verlaat de haven. (1956-1978)
Meer info zie www.ostendferry.be. - Vooraan zien we nog een detail van het Monument der Zeelieden. Een duidelijk beeld van het West- en Ooststaketsel met tijseinpost

Foto : Pakketboot "Ville de Liège" gezonken in de haven van Dover

Op 13/02/1929 is de pakketboot "VILLE DE LIEGE" te Dover tussen de Admiralty pier en de Prince of Wales pier in ondiep water (extreem laag tij) op de rotsen gelopen. Deze plaats is bij de lokale bevolking gekend als "The Wick"

Foto : Personeel catering R.L.Peeters worden aan boord van de pakketboot Koningin Elisabeth gevierd

Foto (kopie) 29.5 x 21 cm. - Het personeel van de catering van de Wagons-Lits  worden gevierd aan boord van de pakketboot "Koningin Elisabeth". Zittend links, W. Thomas, vierde, R.L.Peeters. Muyldermans, Buras (commercieeldirecteur  zeewezen ), Van Vaerenbergh Fr (Nautischdirecteur zeewezen)Staande links, Degroote, derde, G. Deschepper, zevende, J. Van Troostenberghe.

Foto zeewezen

Foto 29.5 x 21 (kopie).
Bemanning "Prince Philippe"1971 VLNR zittend Milh M - Degryse A - Hallemeersh R - Cordier H - De Ridder Y - D'Hondt R - Rodenbach A.
Staand VLNR Debruyne U - , - Butseraen J - ? - Monteny R - ? - Van Loo C - Goethaels A - Aerts W - Zanders E - Kaai officier Folkestone - Haech R

Foto zeewezen

Foto 18 x 13.
Banket aan boord van de pakketboot "Koningin Elisabeth" , leden van de cateringdienst worden gedecoreerd .
Zittende VLNR Thomas w - Libert Commandant- ? - Peeters R.L. - Muydermans P Directeur-generaal - Buras - Van Vaerenbergh fr bestuursdirecteur .Foto's

Pagina's