POOTJEBADEN

Pootjebaden

Illustraties : (1) Een groep deftige dames, waarschijnlijk leerlingen van het vermaarde pensionaat "Le Sacré  Coeur" dat toen in Mariakerke bestond, met twee strandredders (1906) ; (2) Pootjebaden tussen de badkabines met opgetrokken jassen en rokken, de schoenen in de hand. Hoeden werden niet afgenomen (ca. 1910) ; (3) De eenzame pootjebader langs de vloedlijn. Schoenen over de schouder, met opgerolde broekspijpen kijkt hij naar wat in zijn dorp nooit te zien is (ca. 1910)

auteurs: 

Postkaart : Strandrecreatie

Frimat. - Ostende - Le plage à l'heure des bains. - Strandrecreatie op het Groot Strand. Vooraan zien we de strandtenten die wat willekeurig werden geplaatst en verder de traditionele badkarren. De kinderen bouwden graag een "fort" (zandkasteel) tegen het opkomend water en pootjebaden ook. De Zeedijk, met in het midden het Koninklijk Chalet en op het einde het Royal Palace Hotel. Oostende in het begin van het interbellum.

Postkaart : Strandrecreatie

Albert , N° 5. - Ostende - Vue générale de le digue. - Strandrecreatie op het Groot Strand. Kinderen pootjebaden nabij een jol van de strandreddingsdienst. Op de achtergrond, de traditionele badkarren en de Zeedijk met de grote hotels en de west- en noordgevel van het derde Kursaal

Postkaart : Tweede Kursaal en strandrecreatie

Ostende - La Plage, et le Kursaal. - De westgevel van het tweede Kursaal langs de Zeedijk. Het is hoog water op het Groot Strand. Pootjebaden langs de vloedlijn en de burgerij, modieus gekleed, ook op het strand, genietend van het zomerweer, maar zich ook beschermen tegen wind en zon in hun strandtent, met hoed en parasol. Oostende in de Belle Epoque.