SCHEPEN ; KONINGIN ELISABETH (PAKKETBOOT)

Foto : Haven

Zeewezengebouw en inschepingshall voor de pakketboten naar Dover aan de Natienkaai. In 1956-1958 gebouwd naar ontwerp van de Gentse architecten V. Vaerewyck en J. Hebbelynck, ter vervanging van de in de Tweede Wereldoorlog vernielde gebouwen. Gebouwd door de bouwfirma "Gebroeders Deveeuw" uit Wevelgem en in 1958 afgewerkt. De gevel wordt versierd met basreliëfs van de Gentse beeldhouwer Geo Verbanck. Achter het gebouw het Zeestation en links op de achtergrond het Stedelijk Hoger Instituut. De pakketboot "Koningin Elisabeth" ligt aangemeerd.  

Foto : Pakketboot "Koningin Elisabeth" in de havengeul van Oostende

Foto 30 x 22.5 De pakketboot "Koningin Elisabeth" vaart achteruit de haven van Oostende binnen. Op de achtergrond het ooststaketsel. Gebouwd en te water gelaten op de werf Cockerill te Hoboken op 29 oktober 1956. Het schip was uitgerust met een kunststof bekleding op de stalen dekken (Dex-o-tex), ter vervanging van hout. Dit om gewichtsbesparingen en omdat houten dekken zeer duur zijn.

Foto : Personeel catering R.L.Peeters worden aan boord van de pakketboot Koningin Elisabeth gevierd

Foto (kopie) 29.5 x 21 cm. - Het personeel van de catering van de Wagons-Lits  worden gevierd aan boord van de pakketboot "Koningin Elisabeth". Zittend links, W. Thomas, vierde, R.L.Peeters. Muyldermans, Buras (commercieeldirecteur  zeewezen ), Van Vaerenbergh Fr (Nautischdirecteur zeewezen)Staande links, Degroote, derde, G. Deschepper, zevende, J. Van Troostenberghe.