SINT-SEBASTIAANSTRAAT

Foto : De Sint-Sebastiaanstraat (circa 1910)

De meubelzaak van de heer Felix Degheselle was gelegen in de Sint-Sebastiaanstraat 39. In hetzelfde gebouw woonde ook het gezin van de begrafenisondernemer Charles Calmeyn. Op de foto poseren van links naar rechts : Mathilde Calmeyn, mevrouw Melanie, A. Carton, de werkvrouw, Esther Calmeyn en Madeleine Calmeyn

Foto : De Tweede Wereldoorlog (1940-1945)

Zicht van de gehavende Sint-Sebastiaanstraat, gezien van op de hoek van de Hendrik Serruyslaan, richting Wapenplein. Vooraan het vernielde rechtertorentje van het grote appartementsgebouw dat de blok vormt tussen de Adolf Buylstraat en de Sint-Sebastiaanstraat

Foto : Sint-Sebastiaanstraat

Foto 10 x 15. Huis in de Sint Sebastiaanstraat naast de hoek met de Hendrik Serruyslaan. Het hoekpand, hier gesloopt, voorheen "Hotel Flandria" maakt plaats voor Residentie "Le Neuilly" en de winkel "Deweert Sport" in de Hendrik Serruyslaan en enkele andere handelszaken. Café "St Antoine" is men bezig met herstellen. Uithangbord voor de bieren "Ekla". Over de winkel Deweert-Sport :  "De bouwpromotor van de nieuwbouw was Gentenaar Jacques Viteux en garagist. Eerst verdeler van het merk Studebaker en later Mercedes.

Foto : Sint-Sebastiaanstraat en hoek Christinastraat (circa 1935)

De tabakswinkel en cigarenfabriek van de heer A. Deprost, gevestigd op de hoek van de Sint-Sebastiaanstraat (links) en de Christinastraat (rechts). In deze zaak werden ook regenschermen verkocht.

Gevelbord : Fabrique de tabacs & cigares. A. Deprost Claeys.

Geporseleinde kaart : Au Bazar C. David-Duvivier

Afmeting : 85 x 122 mm. - Au Bazar C. David-Duvivier, Rue St. Sébastien n° 8 àOstende.
Tient magasin de Drap, Coatings, Flanelles, Velours, Calmandes, Mérinos, Cachemirs, Cotons, Châles, Fichus, Tulles, Cravattes, Gimgams, Mousselines, Joconnals Percales, Tissus, Eccossais, Toiles, Serviettes, Damassées, Bas en Coton et de Laine, Soieries, Foulards, Dentelles, Batistes, Rubans, Gant, Ombreslles, Bombasins etc.
Costumes de Bains, Le tout au plus juste prix.