IN 'T WITTE PAARD - AU CHEVAL BLANC (FEESTZAAL)

Affiche : Nationale Unie der Oudgedienden van de Bezettingslegers Oude Rijnwacht. Buitengewone Operette- en Variété avond. In 't Witte Paard. 11/11/1957

Formaat : 64 x 37 cm. - Opgevoerd door de artiesten van de Koninklijke Opera van Gent. Simonne Van Parijs, Mia Clein, Juul de Mulder, Rik Van der Heyden, Jan Massink, The Ula Girls. Verlenen verder hun medewerking : Philkarl, schilderes met vodden ; The Simson's, komische acrobaten, Charly vlugschilder. Op het programma : Rose Marie, operetteselectie van Rud. Frimel ; Gravin Maritza, operetteselectie van Kalman ; Vagebond-Koning, operetteselectie van Rud. Frimel. - Sectie Willy Tanghe Oostende. Erevoorzitter : Commodore G. Timmermans D.S.C.

Foto : Bal Oostende - Dover. Wit Paard

Foto 29.5 x 21 (kopie). De inrichters van het bal Oostende - Dover in het "Wit Paard" in het gezelschap van "De Strangers". Ingericht door het personeel catering R.L.Peeters. 3e van links Schaepdryver en 6e Dewulf Fl. 2e van rechts De Schepper J. en 3e De Groote.

Foto : De brand van In 't Witte Paard (1974)

Op 1 april brandde het overbekende "In 't Witte Paard" bijna volledig uit. Het was gelegen in de Van Iseghemlaan op de hoek met de Hertstraat. Het gebouw werd naderhand gesloopt om plaats te maken voor een moderne building met op het gelijkvloers een taverne.

Foto : In 't Witte Paard - Au Cheval Blanc (circa 1960)

Feestzaal gelegen in de Van Iseghemlaan - hoek Hertstraat. Op het podium het orkest van Leo Martin. Hij staat rechts, naast de zangeres Chris Sent. Vooraan de opdiensters met hun grote stenen kruiken waar 1 tot ... liter(s) bier in kon.

Foto : Orde van de Garnaal 1962

Negatief : 6 x 9 cm. - Prins Carnaval van Düsseldorf op het "Garnaalbal" van de "Orde van de Garnaal" in het "Wit Paard". Vooraan aan tafel ook aanwezig o.a., burgemeester Jan Piers en de schepenen Kamiel Dehouck en Roger De Kinder. Zijn ook aanwezig Alfred Rigaux, Theo Dehaene, Louis Vanhoorne, John Lauwereins, John Hermans...