TOERISME ; ALGEMEEN

Affiche : Oostende. België. Koningin der badsteden. Belgische spoorwegen

Affiche in kader 63 x 100. Zomerverblijf van de Koninklijke Belgische familie. Het Interbellum. Wat een een genot voor vrouwen en mannen om te genieten  van een vakantie in Oostende en misschien de prins of de prinses te ontmoeten. De Zeedijk met op de achtergrond het Casino-Kursaal.  

Belangen van kusthotels verdedigen

Bart Boelens is voorzitter van nieuwe vereniging vzw Kusthotels

​Foto :  Een deel van het bestuur van de nieuwe vzw Kusthotels met zittend v.l.n.r. Ann Bal (Zeebrugge), Patrick Stragier (Koksijde), voorzitter Bart Boelens en raadgever, medestichter en voorzitter van Horeca Vlaanderen André Descheemacker. Staand v.l.n.r. Bert Vermoere (De Haan, secretaris Liesbet Billiet en Serge Slegers (namens Michel Bero, Oostende).

Auteurs: 

Cliché's off-set mbt Oostende

Cliché's off-set mbt Oostende. Gemerkt 1 tem 1OO. 1. 41O2. Personalia. Oude jachtman met pijp. 2. 42O1. Stadszicht. Kapellestraat. 3. 42O2. Stadszicht. Stedelijk zwembad. Zonneweide. 4. 42O3. Stadszicht. J. Ensor galerij. 5. 43O2. Strandzicht. Kind dat uitkijkt. 6. 45O4. Stadszicht. Vuurwerk. 7. 45O5. Stadszicht. Langestraat. 8. 45O6. Stadszicht. A. Pieterslaan. 9. 5OO1. Stadszicht. Beeld van de Ommegang. 1O. 5OO2. Stadszicht. Brug in Leopoldpark. 11. 5OO3. Stadszicht. Bootjevaren in het Leopoldpark. 12. 51O1. Stadszicht. Bloemenuurwerk en anderen. 13. 51O2. Stadszicht. Bloemenuurwerk. 14.

Trefwoorden: 

Kustfolklore : De billekarren

Illustraties : (1) Een typisch voor-oorlogse billekar. Nadruk werd gelegd op de billen. Het voertuig had tevens een lamp, aangedreven door een dynamo, zodat men ook 's avonds kon rijden ; (2) Een koers voor billewagens op de Driftweg in Bredene ; (3) De grotere familiekustfiets, precies als miniatuurauto gemaakt, op de zeedijk in Mariakerke

auteurs: 

Kustfolklore : Eéndagstoeristen van vroeger

Illustratie : Van jong tot oud :  allemaal stan ze op 't hard zand om alles van zo dichtbij mogelijk te zien. Dames met hoeden en zware rokken die ze moesten optillen en mannen met een hoed op, hun beste kostuum aan en dikwijls een wandelstok bij zich, wat moest bewijzen dat ze meer wren dan de gewone man in de straat (circa 1905)

auteurs: 

Omer Vilain over de tijd van toen : Hoeveel kostte dat nu weer ?

Illustratie : (1) Een courant tijdsverdrijf in Oostende was het vissen met kruisnetten vanop het staketel (ca. 1870) en (2) Een beeld van de belangrijkste hotels aan de Oostendse Zeedijk waar men voor één nacht volpension tussen de 7 en 10 fr. moest betalen (ca. 1870)

auteurs: 

Oostende in de mist van veranderde tijdgeest.

Toerismedirekteur Fred Rigaux 

Foto : Fred Rigaux : diplomatie en het onderhouden van de kontakten zijn in mijn job biezonder belangrijk gebleken.
Foto : Op bezoek bij de Lord-Major van Birmingham in oktober '62.Tesamen met dhr. en mevr. Piers, kursaalboss De Ramée en Marcel Friederichs.
Foto : Met schepen Dries Vermeesch op de karnavalreceptie ten stadhuize Düsseldorf (1987)
Foto : Met de Koninklijke Stadsharmonie in Evians-les-Bains (1956)

Postkaart : Affiche : Bains de Mer d'Ostende. Saison 1891

Chemin de fer du Nord de la France, de l'Etat Belge & de la Flandre Occidentale. - De Zeedijk gezien, links vanaf de eerste vuurtoren (de Vlaggestok), richting het tweede Kursaal. Vooraan, het Groot Strand. Oostende in de Belle Epoque.

Thermae Palace zet vernieuwing voort

Klassehotel blikt terug op doorstart en innoveert met klassieke concerten

Foto : De zalen Leopold en Astrid kregen een grondige facelift met vernieuwde tafels en stoelen

Foto : Curator Elise Caluwaerts met Mark Vanmoerkerke (rechts), op de achtergrond schepen Niko Geldhof (links, sp.a) met Peter Craeymeersch in een van de vernieuwde zalen

Foto : Deze prachtige bars uit de periode van de Belle Epoque sieren de feest- en conferentiezalen