VAN COILLIE J. WWE (BOUWONDERNEMING)

Fiscale blunder kelderde bouwfirma.

Rechtszaak Van Coillie - Belgische staat Oostende staat in eindfase.

Foto 1 : Oostende-De prestigieuze Koninklijke Gaanderijen in Oostende was een realisatie van de bouwonderneming Van Coillie die door een grove fiscale dwaling over de kop ging.Zeshonderd werknemers stonden op straat .

Foto 2 : Oostende- Van 1919 tot in de jaren zeventig genoot Oostende industriële uitstraling via haar gereputeerde bouwonderneming Van Coillie. Op de foto het Esso Research Center in Diegem.

Auteurs: 

Foto : Adolf VAN GLABBEKE

Burgemeester Adolf VAN GLABBEKE speecht  bij een ontvangst van de familie VAN COILLIE van de grote Oostendse aannemersfirma,achter hem staat schepen Maurice QUAGHEBEUR.Naast de burgemeester een zoon VAN COILLIE,dan J.VAN COILLIE vader en zijn echtgenote,en dan mevrouw VAN GLABBEKE met bloemen,achter haar staat Jan VAN COILLIE zoon. 

Foto : De Koninklijke Villa en de Nieuwe Gaanderijen

Formaat : 13 x 18 cm. - Het Groot Strand, de Nieuwe Gaanderijen en de Koninklijke Villa. Het gevolg van de Tweede Wereldoorlog voor de Albert I-promenade en de Zeedijk was zware oorlogsschade aan de gebouwen en dijk. Zo werden de gebouwen gebruikt als onderdeel van de Atlantikwall. O.a. : bunkers op de dijk, het Kursaal vernietigd en vervangen door een bunker, de straten en de Koninklijke Gaanderijen dichtgemesteld, schade aan het Koninklijk Chalet en het Royal Palace Hotel.

Foto : Eerste steen van het woon- en zorgcentrum "De Boarebreker".

De werklui van de aannemersfirma P.V.B.A. V.R. en J. VAN COILLIE bij de eerste steen van het rusthuis de "Boarebreker" van het O.C.M.W.Centraal met regenjas Jan VAN COILLIE van deze firma.

Foto : Onze Lieve Vrouw Koninginkerk Mariakerke

Dossier van 11 blz. en 14 foto's van de kerk O.L.V. Koningin Mariakerke, gebouwd door de firma Van Coillie tussen 1957 en 1959 naar de plannen van architect Silvain Smis, onder het pastoraat van E.H. Borre Georges

Foto : Stadhuis

Kruispunt. Links, de Leopold II-laan en rechts, de Vindictivelaan. Gebouwd in de vijftiger jaren naar de plannen van de architecten V. Bourgeois en A. Daniels. Gebouwd door de Algemene Ondernemingen Weduwe J. Van Coillie. Eerste steen in 1956 en volledig in gebruik in 1961

Foto : Stadhuis

Foto genomen vanop het flatgebouw op de hoek Vindictivelaan en Aartshertoginnestraat. Rechts de Vindictivelaan, in de achtergrond (links) de Oude watertoren . Er staan nog geen verkeerslichten op het kruispunt. Foto werd genomen kort na de ingebruikname van het stadhuis. De eerste steen werd gelegd in 1956 en volledig in gebruik genomen in 1961. Gebouwd door de Algemene Ondernemingen Weduwe Jerome Van Coillie, naar het ontwerp van de architecten Victor Bourgeois (Antwerpen) en André Daniels (Oostende).

Klein model van betonstorter naar aanleiding van het gieten van de eerste witte beton van de Nieuwe Koninklijke Gaanderijen.

Met twee gegraveerde teksten : (1) Aangeboden door de algemene ondernemingen weduwe Jérôme Van Coillie Oostende en (2) Herinnering aan het gieten van de eerste witte beton van de nieuwe Koninklijke Gaanderijen door zijne Excellentie Dhr A. VAN GLABBEKE. Minister van openbare werken en wederopbouw. Oostende 11-12-1954