VAN GLABBEKE ERNEST (1868-1947) (POLITICUS)

Foto : Autostrade

Opening van de nieuw aangelegde Autostrade aan het kruispunt met de Alfons Pieters- en Vindictivelaan. Centraal burgemeester Adolf VAN GLABBEKE met een minister.Er achter van links naar rechts schepenen Kamiel DEHOUCK,Maurice QUAGHEBEUR,stadssecretaris Michel SURMONT en schepen Jan PIERS.Uiterst links stadsdeurwachter Henri LANOYE.

Foto : Begrafenis Ernest Van Glabbeke

De lijkkist met Ernest Van Glabbeke aan het sterfhuis, Alfons Pieterslaan, 24. Het rouwbehang is van Ed. David. Verder, de hoek met de Ieperstraat en achteraan het gebouw van het Ijzerpanorama. Vooraan links naast de kist, met hoge hoed, burgemeester Hendrik Serruys en rechts, schepen Emiel Vroome.

Foto : Begrafenis Ernest Van Glabbeke

De begrafenis van de schepen van Ernest Van Glabbeke op het kerkhof Nieuwpoortse- steenweg. Rechts de "Duivenschieting". Achteraan het complex van de "Sacre Coeur" met rechts daarvan de puinen van de "Grottes d'Ostende" en hotel "Buckingham" aan de 17 oktoberstraat. Rechts, net achter de aanwezigen de vroegere wachtkelder

Foto : Begrafenis Ernest Van Glabbeke

De begrafenisstoet van Ernest VAN GLABBEKE op de Nieuwpoortsesteenweg. Tweede van rechts vooraan loopt burgemeester Hendrik SERRUYS, achter hem (met bolhoed) stadssecretaris Michel SURMONT, op de tweede rij tweede van rechts commodore Georges TIMMERMANS.