WERFKAAI

Foto : Scheepswerven derde handelsdok

Foto van postkaart. Formaat : 12.5 x 8.5 cm. - Ostende - Chantier de constructions. De scheepswerven aan het derde handelsdok. Links, de graanhandel van Laroye, Werfkaai nr. 1. Rechts, op de achtergrond, de oude watertoren in het Maria-Hendrikapark, nu aan de Mercatorlaan.
 

Foto : Tewaterlating 0.315 Beatrix Fernande

De O.315 "Beatrix Fernande" is zopas tewater gelaten in het 3e handelsdok (thans verdwenen). Dit vissersvaartuig verging op 15/12/1955. Dit houten vissersvaartuig werd gebouwd op de scheepswerf van August Loy, gelegen op de hoek van de Werfkaai, aan het derde handelsdok.

Foto : Tewaterlating 0.315 Beatrix Fernande

De O.315 "Beatrix Fernande" kort na zijn van stapelloop in het thans verdwenen 3e handelsdok. Op de achtergrond de verschillende scheepswerven en rechts de oude watertoren. Houten diepzeetreiler in 1947 gebouwd op de scheepswerf August Loy voor de rederij NV Boels (Oostende). De scheepswerf was gelegen op de hoek van de Werfkaai aan het derde handelsdok. De rederij Boels was gelegen Victorialaan 25, Oostende

Postkaart : Scheepswerven derde handelsdok

Ed. Nels, Bruxelles, Serie 28, N° 26. - Souvenir d'Ostende. - Bâteau de pêcheurs en réparation. - Een visservaartuig op stapel bij scheepsbouwer P. Goormachtig gelegen aan de Werfkaai aan het derde handelsdok. Op gronden gehuurd van de weduwe Orlandini. In 1908 werd de werf overgelaten aan Cattoor.