ZEEMACHT ; ALGEMEEN

Foto : Eedaflegging van Prins Albert als aspirant-officier

Formaat : 13 x 18 cm. - Het Wapenplein. Prins Albert heeft zojuist de eed afgelegd als vaandrig ter zee 2e klas bij de Zeemacht. Links staat commodore Georges Timmermans.  Achter de prins staat Edmond Poullet, de latere Vice-Admiraal..

Foto : Leopold I-plein

Foto 805 x 805. Militaire plechtigheid aan het monument van Leopold I door een afdeling van de Zeemacht. Links achteraan hotel Piccadilly-Picardy, Leopold I-plein 4. Het hotel had 52 kamers en was voorzien van lopend water en centrale verwarming, had 3 badkamers en was het ganse jaar open.

Foto : Prins Albert en Prinses Paola

Prins Albert in het uniform van fregatkapitein en Prinses Paola schouwen een erewacht van de Zeemacht tijdens hun bezoek aan Oostende naar aanleiding van de aankomst van de mijnenveger "J.E. Van Haverbeke" uit de Verenigde Staten. Links van de prinses Korvetkapitein Vervynck (met sabel). Rechts van de prins Kapitein ter Zee Delforge.

Foto : Prins Albert en Prinses Paola

Prins Albert en Prinses Paola op de eretribune bij hun bezoek te Oostende naar aanleiding van de overdracht van de mijnenveger "J.E. Van Haverbeke" uit de Verenigde Staten. De officier uiterst links is Kapitein ter Zee Jules Delforge. De officier uiterst rechts is Kapitein ter Zee Petitjean.

Foto : Prins Albert en Prinses Paola. Dag van de Zeemacht

Formaat : 13 x 18 cm. - Dag van de Zeemacht en datum ca. 1970 (onder voorbehoud). - Vooraan, L. Lurquin, divisieadmiraal van de Zeemacht. Links naast de prinses, minister P.W. Segers en rechts, de provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Pierre van Outryve d'Ydewalle. - Map 014 A-09b

Foto : Prins Albert en Prinses Paola. Dag van de Zeemacht

Formaat : 13 x 18 cm. - Dag van de Zeemacht en datum (onder voorbehoud). - Rechts, L. Lurquin, divisieadmiraal van de Zeemacht. In het midden, de provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Pierre van Outryve d'Ydewalle en links, minister P.W. Segers. - Map 014 A-09c