VINDICTIVELAAN
Advertentie : Froid Industriel. Vindictivelaan 5
Usines et glacières : Ostende : Quai de l'Entrepot. Sas-Slykens : ancienne usine Hamesse, av. Elisabeth. Directeur G. Vandenberghe
Advertentie : Hôtel de la Couronne. Vindictivelaan
Het hotel was gelegen Vindictivelaan 14. Het had 77 kamers voorzien van lopend water, centrale verwarming en had 13 badkamers en was het ganse jaar open.
Advertentie : J. Legaey. 18, Avenue Vindictive Ostende
Import - Export - Combustibles - Shipbrokers - Stevedores - Bunkering Contractors. Foto : Het vrachtschip "Rokos Vergottis" aangemeerd in het Vlotdok.
Advertentie : J.Legaey Charbons
Bureaux : Avenue du Vindictive, 18, Ostende
Advertentie : La Marée - De Zeevisch. Siège social : 5, quai Vindictive, Ostende
Siège d'exploitation : 6 rue du Canal, Ostende.
Advertentie : SAIT. Vindictivelaan 7 en Rederijkaai Oostende
Stelt vertrouwen in ondervinding !. SAIT. Verkoopt. Verhuurt. Onderhoudt. Alle radio-electrische toestellen voor de zeevaart. Radiotelegrafie. Radiotelefonie. Richtingzoekers. Ultra-sonore dieptemeters. Radar. Muziekversterkers en het allernieuwste op radiogebied. Voor alle soorten van schepen. Société Anonyme Internationale de Télégraphie Sans Fil. Brussel, 25 Regentlaan. Antwerpen, 5-7 Lombardstraat. Oostende, 7 Vindictivelaan, Rederijkaai. Zeebrugge, 36 Tijdokstraat.
Beste bierrestaurant ter wereld
Ratebeer.com prijst 'De Bistronoom' de hemel in
Foto: De Bistronoom vind je in de Vindictivelaan
Foto: Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos, hier met zoontje Lucka, klinken op het succes. Uiteraard met een biertje, of wat had u gedacht?
Bij de afbraak van de Stella Maris
Illustraties : (1) De Stella Maris zoals we het ons best uit de jaren 1950 herinneren en (2) Het Hôtel Cosmopolite rechts op de foto (circa 1912)
De ''Pilotage''. - met foto
De Bistronoom failliet
Diest Sociale Zaken. . . wel honderd en één taken....
Diest Sociale Zaken. . . wel honderd en één taken. oktober 2005.
Ets : Zeevaartcommissariaat of Pilotage
Zicht op het eerste handelsok en het Zeevaartcommissariaat of in de volksmond de pilotage op de hoek van de Zuidstraat en de Vindictivelaan. Linksachter de toren van de Sint-Petrus- en -Pauluskerk
Exemplaar 26/30
ingekaderd
Foto 10 x 7 zw. muziek politiekorps op de vindict...
Foto 10 x 7 zw. muziek politiekorps op de vindictivelaan hoek
Stockholmstraat.
Foto 12 cm x 16 cm Brasserie Waterhuis. Langousti...
Foto 12 cm x 16 cm Brasserie Waterhuis. Langoustines crevettes.
Stalletjes : Leontine Meyers.
Foto : 1 meistoet te Oostende (1920)
De stoet ter hoogte van het kruispunt Vindictivelaan en Kapellestraat. Mannen dragen een bord met het opschrift : "Niet meer dan 8 uren arbeid per dag. Jong en oud droegen toen een pet. Enkele mannen een hoed. op de hoek het "Hôtel de la Couronne".
Foto : Afbraak toren tweede spoorwegstation (Oostende-Stad).
Foto 12 x 17.5. Op de achtergrond de Vindictivelaan.
Foto : Afbraak toren tweede spoorwegstation (Oostende-Stad).
Foto 12.5 x 17. Afbraak kleinere toren net ten westen van de toegang tot de stationsluifel. Op de achtergrond de Vindictivelaan.
Foto : Afbraak toren tweede spoorwegstation (Oostende-Stad).
Foto 10 x 15. Op de achtergrond de Vindictivelaan
Foto : Begrafenis Hendrik Serruys
De lijkkist met burgemeester Hendrik SERRUYS op de Vindictivelaan rechtover de plaats van het huidig stadhuis.
Foto : Bezoek Montgomery. 1948
Veldmaarschalk MONTGOMERY, schepen Emiel VROOME, commodore TIMMERMANS (?) e.a. steken de Vindictivelaan over naar het Gerechtshof dat toen dienst deed als stadhuis.Op de achtergrond de ingang van het "Panorama de l'Yser", gebouwd in 1924 op het deels, na de Eerste Wereldoorlog, gedempte derde handelsdok, op de hoek met de Stockholmstraat.
Foto : Carnaval 1931
Zwart/wit foto Antony nr 220231-5. Formaat : 24 x 19 cm. - Detail van een carnavalgroep op de Vindicitivelaan nabij het "Panorama van den Ijzer". Map 006 A-91-Antony
Foto : Carnaval 1931
Foto : 14.5 x 10 cm. Carnavalgroep op de Vindictivelaan nabij het "Panorama van den Ijzer".
Foto : Centrum
Formaat : 18 x 13 cm. Luchtfoto van het centrum. In de jachthaven Mercator liggen 6 mijnenvegers van de marine gemeerd en het zielschip-museum "Mercator". Links het stadhuis, wat verder het gerechtshof en het Leopoldpark
Foto : De 1-meistoet .... (?)
De Rode Valken (?), met vlag in de 1-meistoet op de Vindictivelaan ter hoogte van de Kapellestraat.
Foto : De 1-meistoet .... (?)
De 1-meistoet op de Vindictivelaan ter hoogte van het station .Rechts achteraan, het torentje van het loodswezen (Pilotage).
Foto : De 1-meistoet 1954
De 1-meistoet op de Vindictivelaan draait de Kapellestraat in. Er wordt een bord gedragen met de tekst : "Hoera ! nu gaan wij naar de herziening van de ziekteverzekering".
Foto : De 1-meistoet 1954
De 1-meistoet. Een afdeling van de Ziekenbond Moyson afdeling Oostende-Veurne-Diksmuide met vlag, op de Vindictivelaan, hoek Kapellestraat. Rechts het hotel de La Couronne
Foto : De 1-meistoet 1954
De 1-meistoet op de Vindictivelaan ter hoogte van het O.L.V. College (rechts). Er wordt een bord gedragen met de tekst : "De bedienden eisen herziening van het stakingsrecht. Koppeling wedden aan de index".
Foto : De 1-meistoet 1954
De 1-meistoet op de Vindictivelaan ter hoogte van de Christinastraat. In het gebouw in opbouw op de hoek kwam eerst een benzinepompstation (Gulf) dan een chinees restaurant. Dit gebouw is ondertussen al afgebroken en thans (2014) rijst hier weer een nieuw flatgebouw op.
Foto : De 1-meistoet 1954
Een deelnemer aan de 1-meistoet op de Vindictivelaan, hoek Christinastraat.( Foto in spiegelbeeld).
Foto : De 1-meistoet 1954
De bouwvakkers met hun vlaggen in de 1-meistoet 1954 op de Vindictivelaan, hoek Christinastraat. Zij dragen een bord met de tekst : "De Bouwarbeiders".
Foto : De 1-meistoet 1957
De S.V.V. (Socialistische Vooruitziende Vrouwen) stappen mee in de 1-meistoet op de Vindictivelaan ter hoogte van het O.L.V. College. Er wordt een bord gedragen met de tekst : "De Socialistische Vooruitziende Vrouwen Vragen Welvaart Vrijheid en Vrede".
Foto : De Tweede Wereldoorlog (1940-1945)
Het Zeevaartcommissariaat, gelegen op de hoek van de Zuidstraat (links) en de Vindictivelaan (rechts). Het gebouw werd gedeeltelijk vernield tijdens de bombardementen van mei 1940 en nooit volledig hersteld.
Foto : De Tweede Wereldoorlog. De Vindictivelaan (1940-1945)
De verwoeste hotels en restaurants gelegen tegenover het station. Links het Zeevaartcommissariaat, of "Pilotage", waarvan de gevel vernield werd.
Foto : De Vindictivelaan (1920)
De Vindictivelaan, met rechts het Zeevaartcommissariaat, of "De Pilotage" in de volksmond. Het eerste handelsdok.
Foto : De Vindictivelaan (1926)
Huizenrij gelegen tussen de Zuidstraat (links) en het Sint Petrus en Paulusplein (rechts). Van links naar rechts : de café's "Rust der Visschers", 'T Nieuw Wit Huis", "De Zilveren Kroon" en de reisbureau's "Agence Continentale Anglaise" en de "Southern Railways of England"
Foto : De Vindictivelaan (1950)
Gedeelte van de huizenrij tussen de Aartshertoginne- en de Christinastraat. Rechts, het gebouw van de Liberale partij. Rond 1958 werd daar een nieuw appartement opgetrokken met op het gelijkvloers het café "Liberty". Links, kolenhandel M. Coppé
Foto : De Vindictivelaan (1952)
Het Zeevaartcommissariaat, gelegen op de hoek van de Zuidstraat met de Vindictivelaan. In het gebouw, ook de Pilotage genoemd, waren het Loodswezen, het Zeevaartcommissariaat, de Zeevaartschool en de Dienst voor de Zeevisserij ondergebracht. Het gebouw in neo-Vlaamse Renaissancestijl, werd gebouwd in 1898 naar de plannen van architect Charles De Wulf. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw zwaar beschadigd, en later gedeeltelijk hersteld. In 1988 werd het pand door Belgische Staat verkocht. Nu staat daar een appartementsgebouw.
Foto : De Vindictivelaan (circa 1925)
Gedeelte van de Vindicitvelaan, tussen de Aarthertoginnestraat (links) en de Kapellestraat (rechts)
Foto : De Vindictivelaan (circa 1930)
Het "Hotel Cosmopolite", gelegen aan de Vindictivelaan, in de huizenrij tussen de Kapellestraat (links) en de huidige Dekenijstraat (rechts). Dit hotel kreeg later de nieuwe benaming "Stella Maris". In 1988 werd de uitbating ervan stopgezet.
Foto : De Vindictivelaan (circa 1950)
Gedeelte, tussen de Kapellestraat (links) en de huidige Dekenijstraat (rechts). Op de hoek van de Kapellestraat, Hotel du Bassin. Centraal, het Hotel Stella Maris, waarvan de uitbating in 1988 werd stopgezet. Rechts ervan, de kolenhandel Legaey
Foto : Eeuwfeest conservatorium
Grootse geschiedenis stoet : "De muziek door de eeuwen heen".Viering eeuwfeest van het Stedelijk Conservatorium. De stoet op de Vindictivelaan. Op de achtergrond het gebouw van het "Panorama van den Ijzer".
Foto : Eeuwfeest conservatorium
Grootse geschiedenis stoet : "De muziek door de eeuwen heen. Minnestrelen in de stoet ter viering van het eeuwfeest van het Stedelijk Conservatorium op de Vindictivelaan. Op de achtergrond het gebouw van het "Panorama van den Ijzer".
Foto : Haven
Foto 18x13. Jachthaven Mercator
Foto : Het Hazegras
Foto 14.5 x 10. Zicht vanaf het Ernest Feysplein op het eerste handelsdok, nu Mercator jachthaven en aan de overzijde de Vindictivelaan met rechts het Zeevaartcommissariaat beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Foto : Het muziekkorps van de politie
Foto : 10 x 7 zw. Het muziekkorps van de politie op de Vindictivelaan, hoek Stockholmstraat.
Foto : Het Panorama van den Ijzer (1925)
Marco. 181. - Ostende - Panorama de l'Yser. Gelegen aan de Vindictivelaan en palend aan het derde handelsdok.
Foto : Het Tweede Handelsdok (circa 1930)
Op de achtergrond, een gedeelte van de Vindictivelaan vanaf de Aarthertoginnestraat (links) tot aan de Christinastraat (rechts). Midden deze huizenrij het Onze Lieve Vrouw College
Foto : Marie-Jozef PORTA
Schepen Marie-Jozef PORTA (centraal) met een groep na ontvangst op het terras van het stadhuis. Op de achtergrond de Vindictivelaan.
Foto : Panorama van den Ijzer.
Foto z/w 15.5 x 10.5. Opschrift : Bataille de l'Yzer. Het gebouw was gelegen op het deels gedempte derde handelsdok. Hoek Stockholmstraat en Vindictivelaan
Foto : Praalwagen
Praalwagen van Sint-Elooi (patroon der metaalbewerkers) in .... (?) ter hoogte van het O.L.V. College in de Vindictivelaan.
Foto : Scheepswerf Panesi aan het derde handelsdok.
Foto z/w 24x17.5 (kopie). Bouw van een houten vissersvaartuig. Links het gebouw van het "Panorama van den Ijzer". Rechts op de achtergrond het hotel "Thermes", in de volksmond "kanonhotel". In de Eerste Wereldoorlog diende het hotel als hospitaal. Na de oorlog als woonst hoofdzakelijk voor uitgeweken vissersfamilies die uit Engeland terugkwamen en dakloos waren. In die tijd staken overal buizen door de vensters die als schoorstenen dienden voor de kachels van de bewoners. Vandaar de volksnaam "kanonhotel".
Foto : Spahis 1947
Spahis (Noord Afrikaanse ruiters in dienst van het Frans leger) komen voorbij het tweede handelsdok aan de Vindictivelaan. Op de achtergrond het gebouw van het Panorama van den Ijzer.
Foto : Sporten
Vindictivelaan aan tweede handelsdok.Optocht van turnvereniging Willen is Kunnen.
Foto : Sporten
Optocht van turnkring Willen is Kunnen aan het tweede handelsdok op de Vindictivelaan.
Foto : Sporten
Een afdeling meisjes van een turnvereniging in optocht langs de Vindictivelaan ter hoogte van de Christinastraat.Het pompstation Gulf werd later een Chinees restaurant dat nu (2014) afgebroken werd en waar nu een nieuw flatgebouw verrijst.
Foto : Sporten
Optocht van een turnvereniging op de Vindictivelaan ter hoogte van de Christinastraat,ze hebben veel belangstelling van de passagiers van een voorbijkomende bus.
Foto : Stadhuis
Foto van het stadhuis (vleugel politiekers) genomen vanop Vindictivelaan.
Foto : Stoet.
Optocht van de Vereniging van Staatszeeloodsen met vlag. Hier op de Vindictivelaan nabij het OLV College.
Foto : Stoet. 1951
De stoet van SKVO kampioen met hun vlaggen op de Vindictivelaan.
Foto : Tweede Wereldoorlog. Handelsdokken
Foto 9 x 6.5. Het vissersvaartuig O.89 "Freddy" gezonken in het eerste handelsdok. Rechts de Vindictivelaan en het gebouw van het "Panorama van den Ijzer".
Foto : Tweede Wereldoorlog. Vindicitvelaan
Foto : 6.5 x 6.5 cm. - Op de hoek Vindictivelaan en Zuidstraat was het Zeevaartcommissariaat of "Pilotage" opgetrokken in neo-vlaamse renaissancestijl in 1898-1899, naar het ontwerp van architect C. Dewulf (Brugge). Beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en afgebroken in 1990.
Foto : Tweede Wereldoorlog. Vindicitvelaan
Foto 9 x 6 cm. - Oorlogsschade aan de gebouwen op de Vindictivelaan. Vooraan het eerste handelsdok. We herkennen het Zeevaartcommissariaat of Pilotage. Op de achtergrond de torens van de Sint Petrus en Pauluskerk
Foto : Tweede Wereldoorlog. Vindicitvelaan
Foto 9 x 6. De Vindictivelaan en de "Pilotage", met op de achtergrond het oud station aan het Ernest Feysplein
Foto : Tweede Wereldoorlog. Vindicitvelaan
Oorlogsschade aan de gebouwen in de Vindictivelaan. Links het Zeevaartcommissariaat of Pilotage.
Foto : Tweede Wereldoorlog. Vindictivelaan
Foto : 9.5 x 6.5 cm. - Vernielde woningen op de Vindictivelaan. Nog herkenbaar "Hotel Pullman" en rechts "Hotel Atlantic". Links de torens van de Sint Petrus en Pauluskerk
Foto : Vindictivelaan
Foto 18 x 13. Rechts "Brasserie Waterhuis", ernaast "Hotel Atlantic" en wat verder ACA-kantoor. Op de achtergrond de Sint Petrus - en Pauluskerk.
Foto : Vindictivelaan
Foto 14 x 10. De Vindictivelaan met het Zeevaartcommissariaat, of Pilotage, beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, op de hoek van de Zuidstraat. Vooraan het eerste handelsdok, nu Mercator jachthaven en een binnenschip
Foto : Vindictivelaan
Foto genomen vanop de hoek Vindictivelaan en Aartshertoginnestraat (vanop Kanonhotel ?) van het Stadhuis. Rechts de Vindictivelaan, in de achtergrond (links) de Oude watertoren . Er staan nog geen verkeerslichten op het kruispunt. Foto werd genomen kort na de ingebruikname van het stadhuis. De eerste steen werd gelegd in 1956 en volledig in gebruik genomen in 1961. Gebouwd door de Algemene Ondernemingen Weduwe Jerome Van Coillie, naar het ontwerp van de architecten Victor Bourgeois (Antwerpen) en André Daniels (Oostende).
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
Een praalwagen uit de Zeewijdingsstoet op de Vindictivelaan ter hoogte van de Aartshertoginnestraat.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
Een "paardenvisser" compleet met bennen en sleepnet in de Ommegang van de Zeewijding op de Vindictivelaan.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
De stoet van de Zeewijding op de Vindictivelaan ter hoogte van de Kapellestraat. De jongens dragen bordjes met de windrichtingen.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
De Zeewijdingsstoet op de Vindictivelaan ter hoogte van de Kapellestaat.Op de achtergrond het station.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
De stoet der Zeewijding trekt voorbij op de Vindictivelaan tegenaan de Kapellestraat. Op de achtergrond het station. Het knapenkoor van het OLV College.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
Een viertal bazuinblazers in de Zeewijdingsstoet op de Vindictivelaan,tegen aan de Dekenijstraat.Een stadstram wacht tot de stoet voorbij is.
Foto : Zeewijding en Ommegang 1951
Vier pages in de stoet der Zeewijding op de Vindictivelaan.
Foto Handelsdok
Foto 11.5 x 9.
Handelsdok
Foto horeca
Foto 10 x 15.
Vindictivelaan Sité du Panorama Tea room New St James
Foto horeca
Foto 15 x 10. Vindictivelaan tea-room New st.James en Cité du Panorama juist voor afbraak 20-10-2005
Foto horeca
2 Foto's 15 x 10.
Vindictivelaan Tea-room New St James en sité du panorama juist voor afbraak 20-10-2005
Foto John LAUWEREINS
Waarnemend burgemeester John LAUWEREINS in gesprek met prins Albert Op de achtergrond hoek Vindictivelaan Aartshertoginnestraat.
Foto luchtfoto
Foto 25 x 20 luchtfoto in kleur.
Luchtfoto sint petrus en paulusplein binnenstad
Foto luchtfoto
Luchtfoto in kleur 25 x 20.
Vindictvelaan van stadhuis tot haven
Foto luchtfoto.
Foto 30 x 20. Luchtfoto genomen in 2008, Oostende voor anker
Foto luchtfoto.
Foto 12.5 x 12.5.
Luchtfoto Mercator jachthaven
Foto Mercator
Foto 18 x 13.
De Mercator wordt verhaald naar Polyship voor herstellen dek
Foto personalia.
Foto kl 21.5x15. Foto genomen voor het stadhuis.
Foto scholen
Foto 17 x 12.5.
Leerlingen van de IBIS op stap
Foto sporten
Foto 18 x 13.
Optocht SKVO hulde aan de kampioenen
foto Waterhuis.
foto Waterhuis.
Foto zichten algemeen
Foto z/x 18 x 13 ex invent 0088/93y
Zicht op Mercatordok en Vindictivelaan
GEPORSELEINDE KAART MICHEL PIETERS ZEILMAKER
Michel Pieters Ostende Quai de l'Empereur nr 19 Voilier Zeilmaker Siegelmacher Sailmaker; Afmetingen 136 mm x 100 mm
Kranten knipsel de zeewacht 15 mei 1992. A. R. Q...
Kranten knipsel de zeewacht 15 mei 1992. A. R. Quinton.
Multiple Sclerose. Niet langer levenslang? Week ...
Multiple Sclerose. Niet langer levenslang? Week van 7 tot 15
september 1996.
Omer Vilain over de tijd van toen : De Vindictivelaan
Illustraties : (1) De grote hotels aan de Kapellestraat (circa 1902) en (2) De Keizerskaai in 1905 die in 1919 werd omgevormd tot Vindictivelaan
Omer Vilain over de tijd van toen : Een onherkenbare straat
Illustraties : (1) De Keizerskaai met de Pilotage en het eerste kaaistation in de achtergrond (1905) en (2) De hotels vanaan de Kapellestraat en de Christinastraat. Verder herkennen we ook het Terminushotel (met koepel) en de gevel van het Onze-Lieve-Vrouwecollege (1928)
Omer Vilain over de tijd van toen : Hoe zag de Vindictivelaan er vroeger uit ?
Illustraties : (1) Een beeld van de Vindictivelaan van omstreeks 1925. De brede laan werd toen gekenmerkt door de rij lantaarnpalen en de tram en (2) Een recenter plaatje van de Vindictivelaan tussen Kapellestraat en Dekenijstraat (ca. 1955).
Omer Vilain over de tijd van toen : Hotelkamer voor 15 frank
Illustraties : (1) Hôtel de La Couronne in de Vindictivelaan en (2) Hôtel du Kursaal et Beau Site op de Zeedijk
Omer Vilain over de tijd van toen : Luxe-kaarten
Illustraties : (1) De Vindictivelaan of de Keizerskaai, zoals de laan aan het begin van de vorige eeuw heette en (2) Het Leopoldpark met de bomen die zich sierlijk in de parkvijver weerspiegelen.
Omer Vilain over de tijd van toen : Wat de toeristen in 1930 zagen
Illustraties : (1) Reizigers die in Oostende toekwamen via het station "Ostende Ville" werden meteen getroffen door het gebouw van het Loodswezen en zijn elegante torentje en (2) Langs de Vindictivelaan en de Visserskaai liep eerlang een treinspoor
Postkaart (kopie) : Vindictivelaan
Ostende. Arrivage de poissons. De vangst is gelost. De vis geklasseerd in bennen wordt per kar naar de vismijn gebracht.
Postkaart : Vindictivelaan
Vindictivelaan S.S. PetruS en Pauluskerk. Nels n° 82
Postkaart : De handelsdokken en het zeestation
Ostende. Les Bassins et la Gare Maritime. Ostend. The Docks. Albert n° 48. Het eerste handelsdok. Links zien we het torentje van de "Pilotage", of het Zeevaartcommissariaat gelegen aan de Vindictivelaan. Vissersvaartuigen aangemeerd en rechts het afleidingskanaal naar de vaart Oostende - Brugge. Op de achtergrond het Zeestation en pakketboten. Zie ook inventarisnummer 2015/0384
Postkaart : De handelsdokken en het zeestation
Postkaartalbert 48. Ostende. Les bassins et la Gare Maritime. Ostend. The Docks. Links op de voorgrond het torentje van de "Pilotage", of Zeevaartcommissariaat en op de achtergrond het zeestation. Rechts het afleidingskanaal naar het kanaal Oostende Brugge. De middenslagtreiler O.25 "Koning Albert" aangemeerd aan de Froid Industriel, Stapelhuiskaai = Quai de l'Entrepôt. Op de achergrond pakketboten aangemeerd in de haven.
Postkaart : Eerste handelsdok
Glasphotokrom. - Le port de pêche et la gare maritime. - Vissersvaartuigen gemeerd in het eerste handelsdok langs de Vindicitvelaan. Het Zeevaartcommissariaat, ook "Pilotage" genoemd en het Zeestation
Postkaart : Eerste handelsdok
Le port de pêche et la gare maritime. - Gekleurde kaart. - Vissersvaartuigen gemeerd in het eerste handelsdok. Op de achtergrond, het Zeestation. Links, de Vindictivelaan met het Zeevaartcommissariaat, ook de "Pilotage" genoemd.
Postkaart : Handelsdokken
Postkaart Albert 39.
Vue à vol d'oiseau des bassins et du bld Vindictive.
Bovensluishoofd van de sluis handelsdokken, men ziet de lege deurkasten van voor de verlenging. Op de achtergrond de Keizerskaai, thans Vindictivelaan. Vanaf de Zuidstraat tot aan het Sint Petrus en Paulusplein. Links het Zeevaartcommissariaat, met torentje en rechts op de hoek, het Waterhuis, waar de scheepsvoorraad drinkbaar water werd opgedaan.
Postkaart : Handelsdokken
Postkaart Albert 93. Ostende. Le bassin intérieur. Oostende. De binnendok. Aangemeerd in het tweede handelsdok, Aviso " Ville d'Anvers " visserijwachtschip, gebouwd in 1884 bij Cockerill te Hoboken. Het was een brik uit staal gebouwd met hulpstoomvermogen. Ze voerde twee masten met razeilen voor een totaal van 713 m2. De stoommachine die de enige schroef aandreef, ontwikkelde 950 pk waardoor het vaartuig een kruissnelheid van 9 kn. verkreeg. Ze was 69 meter lang, had een breedte van 9 meter en 3,60 meter diepgang.
Postkaart : Het Hazegras
7. - Ostende : Ancienne Gare. - Oostende : Oude Statie. Algemeen zicht op de Hazegraswijk. Rechts het tweede spoorwegstation (1880-1882). Afgebroken in 1955, nadat er reeds sedert 1946 geen reizigersverkeer meer plaats had. Op de voorgrond de Vindictivelaan waar een politieagent het "drukke" verkeer regelt. Links in het eerste handelsdok zijn vissersvaartuigen aangemeerd, o.a. de O.224 Charles Denise. Sedert 27 februari 1945 werd de Vandersweepplaats omgedoopt tot Ernest Feysplein
Postkaart : Het zeestation
Nels. - Ostende - Gare Maritime. Oostende - Zeestation. - Vooraan, de Vindictivelaan en vissersvaartuigen gemeerd in het eerste handelsdok. Rechts, de toegang tot het afleidingskanaal. Links, de zeesluis die toegang gaf tot de haven. Het Zeestation en de nieuwe perrons. Het Zeestation had tijdens de Eerste Wereldoorlog grote schade. Druk verkeer aan de ingang van auto's en koetsiers en zie ook dat de tram tot aan het station reed. Op de achtergrond, de havengeul en de oude Vuurtorenwijk op de Oosteroever
Postkaart : Het zeestation
La Gare d'Ostende - Quai. Het zeestation, met op de voorgrond de Vindictivelaan, links de sluis en rechts het begin van het eerste handelsdok. Let op de meerpalen (bollaard of boloarde in het dialect)
Postkaart : Hôtel de la Couronne
Postkaart. - Hôtel de la Couronne. - Gelegen op de hoek van de Vindictivelaan en de Kapellestraat. Een politieagent regelt het verkeer. Wat verder in de Kapellestraat, de cinema "Cameo"
Postkaart : Mercator jachthaven
Postkaart : A. Van Mieghem, 8400 Oostende, N° A.294. Oostende - Panorama. Luchtfoto. Het eerste en tweede handelsdok, nu Mercator jachthaven. Links de Vindictivelaan en rechts de Leopold III-laan. Vooraan de "Mercator". Achteraan het Zeestation met de haven, toen er nog Oostende - Dover trafiek was. Map 041B/94b
Postkaart : Mercator zeilschip
Postkaart AVM 88. Mercator, het Belgisch opleidingschip
Postkaart : Panorama
Jachthaven en hotel Melinda AVM O/163. Het kruispunt Vindictivelaan en Leopold II-laan. Rechts hotel Melinda (Mercatorlaan). Uiterst links woontoren "De Mast" (Ernest Feysplein) en ernaast supermarkt Delhaize (Leopold III-laan). In het Mercatordok het museum zeilschip Mercator.
Postkaart : Panorama Mercator jachthaven
AVM. A.103.
Postkaart : Pilotage
Postkaart Nels Serie 13 Nr 57.
Le pilotage
Postkaart : Pilotage
Postkaart .
Maison de pilotage
Postkaart : Vandersweepplaats, nu Ernest Feysplein
Ostende. Place de la Gare. Algemeen zicht op de Vandersweepplaats, met links het tweede spoorwegstation (1882). De kusttram komt aan bij het wachthuisje. Auto's en koetsiers wachten op reizigers. Op de achtergrond de Vindictivelaan met op de hoek van de Kapellestraat het "Hôtel de la Couronne" (links) en het "Hôtel du Bassin " (rechts).
Postkaart : Vindictivelaan
Leys. - Gedeelte van de Vindictivelaan tussen de Kapellestraat (links), de huidige Dekenijstraat (midden) en de Zuidstraat (rechts). Het grote gebouw is Hotel Stella Maris. Vooraan, het eerste handelsdok met enkele oorlogsschepen en centraal het oesterschip van Zoete. Op de achtergrond, de Peperbusse, de toren van de door brand vernielde Sint Pieterskerk en rechts de Sint Petrus en Pauluskerk.
Postkaart : Vindictivelaan
LUX. [M.B.C.P. = Maison Belge de la Carte Postale]. - Ostende - L'Entrée de la Ville. - Gekleurde kaart. - In mei 1919 werd de Keizerskaai gewijzigd in Vindictivelaan. We zien, rechts, het Hotel de la Couronne op de hoek met de Christinastraat en op de andere hoek Hotel de Barcelone. De handelsdokken, de Kapellebrug met vooraan de sierlijke straatlantaarns en reclamezuil
Postkaart : Vindictivelaan
Nels. - Gedeelte tussen de huidige Dekenijstraat (rechts), de Kapellestraat (midden) en de Christinastraat (links). Het grote gebouw is Hotel Stella Maris, waarvan de uitbating in 1988 werd stopgezet. Vooraan, het eerste handelsdok
Postkaart : Vindictivelaan
Postkaart Nels Jubilé. S.S.Pieter en Pauluskerk en Vindictivelaan
Postkaart : Vindictivelaan
Leys. - Gedeelte van de Vindictivelaan tussen de Kapellestraat (links), de huidige Dekenijstraat (midden) en de Zuidstraat (rechts). Het grote gebouw is Hotel Stella Maris. Vooraan, het eerste handelsdok met enkele oorlogsschepen en centraal het oesterschip van Zoete. Op de achtergrond, de Peperbusse, de toren van de door brand vernielde Sint Pieterskerk en rechts, de Sint Petrus en Pauluskerk
Postkaart : Vindictivelaan
REX. - Ostende - L'Entrée de la Ville. - Postkaarten REX (niet gekleurd) = postkaarten LUX (gekleurd). - Zie inventarisnummer : 2011/1814
Postkaart : Vindictivelaan
Postkaart. Ostende. Quai et bassin
Postkaart : Vindictivelaan
Entrée de la rue de la Chapelle. Hotel du Bassin, nr. 15, had 14 kamers met lopend water, centrale verwarming en 1 badkamer en was het ganse jaar open.
Postkaart : Vindictivelaan
Nels, Série 13, N° 82. - Ostende. Arrivage de poissons. - De vangst is gelost. De vis geklasseerd in bennen wordt per kar naar de vismijn gebracht.
Postkaart : Vindictivelaan
Leys. - Gedeelte van de Vindictivelaan tussen de Kapellestraat (links), de huidige Dekenijstraat (midden) en de Zuidstraat (rechts). Het grote gebouw is Hotel Stella Maris. Vooraan, het eerste handelsdok met enkele oorlogsschepen en centraal het oesterschip van Zoete. Op de achtergrond, de Peperbusse, de toren van de door brand vernielde Sint Pieterskerk en rechts de Sint Petrus en Pauluskerk
Postkaart handelsdokken
Postkaart Nels.
Bassin du commerce et pilotage
Postkaart Handelsdokken
Postkaart Neurdein 293.
Le bassin de commerce
Postkaart handelsdokken
Postkaart Walschaerts 15.
Entrée de la ville
Postkaart handelsdokken
De handelsdokken te Oostende Léon Canivet 1876
POSTKAART HANDELSDOKKEN
Les Bassins extérieurs
Postkaart handelsdokken
Postkaart.
Le port
Postkaart Handelsdokken
Postkaart Le Bon
Bassins trois mâts
POSTKAART HANDELSDOKKEN
Vue des quais
Postkaart handelsdokken
POstkaart Nels?
Les bassins
Postkaart handelsdokken
Postkaart Nels serie 13 nr 57.
Gare maritime
Postkaart handelsdokken
Postkaart Nels.
Les bassins
Postkaart handelsdokken
Postkaart Albert 39.
Vue à vol d'oiseau des bassins et du Bd du Vindictive
Postkaart handelsdokken
Postkaart Nels.
Maison du pilotage
Postkaart handelsdokken
Postkaart Arfo.
Bateauxde plaisence
Postkaart handelsdokken
Postkaart, Un coin du port.
De brigantijn "KJARTAN" uit Kragerö Noorwegen voerde hout aan voor L.Carbon.
Postkaart handelsdokken
Postkaart Nels.
Gare maritime
Postkaart handelsdokken
Postkaart REX.
Bassin de commerce
Postkaart handelsdokken
Postkaart Aqua photo.
Ostend vue des bassins
Postkaart handelsdokken
Postkaart Le Bon.
Bassin des yachts et gare maritime
Postkaart handelsdokken
Postkaart AVM o/161.
Jachthaven Mercator en stadhuis
Postkaart Hazegras
Postkaart Nels.
Place de la gare
Postkaart Hazegras
Postkaart Nels.
Panorama de la ville à le sortie de la gare
Postkaart Hazegras
Postkaart Nels .
Panorama de la ville à la sortie de la gare
Postkaart Hazegras
Postkaart .
Place Van der Sweep.
Postkaart Hazegras
Postkaart Walschaerts 21.
Panorama place de la gare
Postkaart Hazegras
Postkaart Nels.
Place de la gare
Postkaart het Hazegras
Postkaart Nels
Panorama de la ville et la sortie de la gare.
POSTKAART JACHTHAVEN MERCATOR
Jachthaven en oud schoolschip Mercator Cromo 101/46
Postkaart Kapellestraat
Postkaart Th van den Heuvel.
Rue de le chapelle
Postkaart Leopold II laan
Postkaart AVM o/163.
Jachthaven en Hotel Melinda
Postkaart luchtfoto
Postkaart AVM 81.
Luchtfoto
Postkaart luchtfoto
Postkaart Nels 517-59.
Panorama.
Postkaart luchtfoto
Postkaart AVM O.181.
Luchtfoto panorama
POSTKAART LUCHTFOTO
Panorama AVM A.377
POSTKAART LUCHTFOTO
Luchtfoto yachthaven
POSTKAART MERCATOR
Mercator het Belgisch opleidingschip
Postkaart Mercator
Posstkaart AVM 20.
Mercator . Het Belgisch opleidingschip
Postkaart Mercator zeilschip
Postkaart pluscolor OS 18.
Mercator
POSTKAART MERCATORDOK
Oostende De haven (1920)
Postkaart multikaart
Postkaart Arfo.
Groeten uit Oostende
Postkaart Vindictivelaan
Postkaart C.D.
Quai du Vindictive et gare maritime
Postkaart Visserskaai
Postkaart Albert 35.
Vue à vol d'oiseaudu parvis St Pierre et Paul
Postkaart zeevaartcommissariaat
Postkaart S.D.
Le Pilotage
Postkaarten Hazegras
Postkaart Nels.
Place de la gare
Rechter sluit De Biastronoom
Befaamd bierrestaurant kan rekeningen niet langer betalen
Foto : Hetpand waar De Bistronoom was gevestigd, is sinds gisteren weer verhuurd.
Foto : Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos in 2011, toen ze klonken op de titel beste bierrestaurant ter wereld
Steen voor steen. - foto FR
Tweede handelsdok met zicht op Vindictivelaan en h...
Tweede handelsdok met zicht op Vindictivelaan en hotels
Vandalen vernielen Ensorfiguren. Zeewacht 22 okto...
Vandalen vernielen Ensorfiguren. Zeewacht 22 oktober 2010.
Vindictivelaan 35 : 't Waterhuis
Vindictivelaan.
Vindictivelaan.
Wandschilderij van 500 m3
Foto : Kunstenares Anne-Marie Verpoucke bij haar werk in residentie "Juan les Pins", Vindictivelaan 20
Wijkkrant Centrum. Oostende Stad aan Zee. maanda...
Wijkkrant Centrum. Oostende Stad aan Zee. maandag 25 oktober
2004.
Z. W. (14x9) Vindictivelaan het O. L. V. college...
Z. W. (14x9) Vindictivelaan het O. L. V. college. J. B. Dreesen.