Advertentie : "Au Petit Vatel". 16, rue Longue, Ostende
Uitbaters : De heer en mevrouw Fontaine-Chaffart
Uitbaters : De heer en mevrouw Fontaine-Chaffart
vous invite à de "Joyeux Reveillons". On dansera avec l'ensemble Bert Wills
Uitbaters : de heer en mevrouw Paul Tanghe en hun zoon Bernard in de keuken
Traiteur-Chef de Cuisine : Guido De Volder. Orkest Roland Keereman
Uitbaters : Lil De Bruyne - Vic Vangeel
Uitgebaat door de heer en mevrouw H. Barbary-Gombert
Zaakvoerdster : Weduwe L. Debeir
Uitbaters : De heer en mevrouw J. Moerman-Ductoict
Zaakvoerders de heer en mevrouw Boon-Van Schoote.
Aan het fornuis : Patrick François.
Uitgebaat door de heer en mevrouw Barbary-Gombert
Uitbaters : de heer en mevrouw Maurice Demeyer
Zaakvoerders de heer en mevrouw Boon-Van Schoote
Aan het fornuis Guido Devolder
Restaurant "Viking", Boekareststraat 2. Restaurant "Flandria", Visserskaai 43. Restaurant "Viking Inn", Hofstraat 9
Archief R.M.T.
Spijskaart kopie van affiche
Menumaat (leeg) 19 cm x 12 cm.
Kopie van affiche Van Noten.
Prins Albert
Archief R.M.T.
Omslag spijskaart kopie van affiche
(5) Uit Vroeger Dagen - Spijskaarten 1896. (6) Uit Vroeger Dagen : (a) Rouwbrieven, portretten, enz.
Bevat : 4 foto's, formaat : 18 x 23,5 cm. ; 6 foto's, formaat : 18 x 24 cm. ; 5 foto's, formaat : 11,5 x 17 cm. ; 9 menukaarten
Bevat : 4 foto's, formaat : 17,5 x 23,( cm. ; 4 foto's, formaat : 7 x 9,5 cm. ; 1 menukaart
onder de Bescherming van het G.L. Zone III. Teksten in het Nederlands en het Frans. Met menukaart van het banket in "Duin en Zee" op 28/05/1967
Bevat : Menu aangeboden naar aanleiding van de tewaterlating en doop van bokkentreiler O.124 "Fighter". Gebouwd : Scheepswerven Seghers. Eigenaars : Rederij Jami Oostende. Op 22 augustus 1985 in het Koninginnehof (Oostende). Meter : Mej. Maureen Maesen en peter : Dhr. A. Wittevrongel.
Bevat ook : (1) Uitnodiging tot het bijwonen van de doopplechtigheid van de Z.66 "Nelson" op zaterdag 23 februari 1985 om 15 uur aan boord ; (2) Menu aangeboden bij gelegenheid van de doop in Hotel "Majestic", zaterdag 23 februari 1985 en (3) Klein drukwerk van Hotel "Majestic", Zeedijk 697, 8300 Knokke
Foto 19 x 12.5.
Multi foto Grand Hotel Fontaine.
Foto 10 x 14.
Verkoop van zeevruchten hoek dwarsstraat
Foto's 'Pierre' uit archief Belliard. 53 foto's en menukaart(7x)
Foto's 'Shamrock III' F. 1146 uit archief Belliard. 38 foto's en menukaart en 12 dubbels 3 negatieven.
Foto's B 2755 'Nicolas Appert' uit archief Belliard 15 foto's menukaart(5).
Foto's B 2834 'Vierge Marie' uit archief Belliard. 9 foto's, 6 menukaarten.
Foto's van 'La Fayette' B. 2745 uit archief Belliard. 16 foto's en Menukaart.
Foto's'Hiklka' motorvrachtboot uit archief Belliard. 6 foto's en menu (1 foto dubbel).
Foto's'Jason' motorvrachtschip uit archief Belliard. 22 foto's en menu(12x).
Menu de 40 couverts a l'occasion du mariage de Mr Aimé Lauwers avec Melle Marie Bouchery.
Célébré à Ostende le 29 Janvier 1856.
Afmetingen 167 mm x 236 mm
Menu de 100 couverts à l'occation du mariage de Monsieur Gustave De Breyne avec Mademoiselle Céline Du Bois
Célébré à Dixmude le 6 Septembre 1853
Afmetingen 200 mm x 270 mm
Menu de 100 couverts à l'occasion du mariage de Monsieur Remi Bouchery D'Ostende avec Mademoiselle Coralie Wullems.
Célébré à Dixmude le 25 Mai 1852
Afmetingen 176 mm x 265 mm
Kopie. - Map 036 B/74
Samengesteld door de keukenbrigade van de Kursaal. Orkest : The Sphinx
Organisé à l'occasion du 3ème Chapitre de la Confrérie du Rat Mort. - Map 112-10
Ontwerp : Willy Bosschem. Technische uitvoering : Albert Lesaffre. - Het volledig menu leesbaar onderaan in pdf. - Map 015 C-14a
Banket aangeboden door de heer Marcel Friederichs in Hotel Wellington op vrijdag 5 december 1969.
Menu : Maaltijd aangeboden door het bestuur van de scheepswerf Béliard-Crighton op 4 juli 1959 naar aanleiding van de tewaterlating van de O.317 "Belgian Lady" gebouwd voor rekening van de nv "Noordvisserij" te Oostende.
Menu : Maaltijd aangeboden door het bestuur van de scheepswerf Béliard-Crighton op 26 maart 1960 naar aanleiding van de tewaterlating van de O.85 "Princesse Marie Christine" gebouwd voor rekening van de rederij "Pêcheries à Vapeur" te Oostende. - Map 2009/0844-10
Menu a/b. v. Baudouinville 27/7/1955.
Menu Ad Delhaize 9 Larché aux Herbes Oostende
Menu Ad Delhaize 9 Marché aux Herbes Ostende.
Grand hotel Fontaine Menu du 12 juillet 1899. Huitres de Zélande - Potage de santé - Chateau-Briand - Petits pois à la Française - Délicieuse de volaille - Sauce suprème - Pigeonneaux rôtis - Compôte de cerises - gâteau Suédois - Fruits-dessert. Afmetingen 107 mm x 163 mm;
Grand Hôtel Fontaine Menu le 17 juillet 1899 Potage créme de Volaille - Maquereaux sauce tartar - Foie de veau braisée champions - Grives Liégoise - Canetons de Rouen -Compote de cerises - Gâteau ambassadeur - Fruits-Dessert Afmetingen 107 mm x 163 mm?
MENU. XXX anniversaire de l'union hotelière du Littoral. GrandH Hôtel Osborne. 20 septembre 1956.
Banket op 2 december 1911
Banquet du société Royale Cercle Coecilia le 5 décembre 1936
Banket voor gevierde leden op 30 november 1907
Dîner offert aux membres du Collège Echevinal et de la majorité du Conseil Communal ainsi qu'aux Représentants du Parti Social Chrétien et du Parti Libéral d'Ostende
le 9 mars 1953 in Les Dauphins Ostende
ter gelegenheid van zijne plechtige ontvangst te Oostende op zondag 12 november 1933
zondag 14 en maandag 15 augustus 2011
http://www.zeilschip-mercator-be
Teksten in het Nederlands en het Frans
Uitklapbaar.
Menu Vuurkruisen afdeling Oostende. Feestmaal ter gelegenheid der inhuldiging van haar vaandel
Menuhouder Ostende-Douvres.
ontwerp : [Willy] Bosschem. 2 exemplaren
Menukaart van oostende Dover lines in rood plastiek kaftje.
Twee menu's van een nieuwjaarsreveillon in het Casino-Kursaal Oostende op 31 december 1963 en 1965.
Oostendse Havengemeenschap. Programma,ontmoetingsavond,menu (20cm x 20cm) Druk:Goekint Graphics
Congrès internationale des hôteliers. - La "Belgica" à Ostende. - Une manifestation en l'honneur de M. Marquet.
Adrien de Gerlache kwam met de "Belgica" terug van een expeditie naar de Groenlandzee (1905)
Dans le monde entier
Une bonne initiative de l'Association des Hôteliers. - Un pont transbordeur?. - Les grands cortèges de M. Marquet.
Twee dagen, 31 maart en 1 april 1907, draagt Oostende een carnavalesk kleedje wanneer de "Grand Cortège Déguisé" door de straten trekt. De bezieler van deze feesten is Georges Marquet. 8000 deelnemers, 750 paarden en 68 praalwagens !. Het artikel bevat een lijst van de deelnemende groepen. Zie ook aflevering 56.
Met Kerstmenu en Nieuwjaarsreveillon. - Map 015 E-56
Spijskaart : personeelsfeest De Zeewacht-Unitas-Littoral Publicité-Publioto' 2 juni 1956.
Uitnodiging op naam van de heer en mevrouw Roland Martinsen naar aanleiding van de doopplechtigheid van de treiler O.33 "Marbi" door E.H. Corneillie, visserijaalmoezenier, zaterdag 3 april 1976 te 15 uur. Meter : Mevrouw Sonja Vanbillemont-Bonduelle. Peter : de Heer Marcel Vanden Bosch, kabinetsadviseur van de Minister van Verkeerswezen. - Map 023 C-11
Map 015 D-02
Vlaamse Verening voor Familiekunde Oostende . zaterdag 5 april 1997 om 12 uur. Jacques Priem.