STADSHARMONIE (MUZIEK)

Bidprentje : Charles Dekeyser

Charles Dekeyser. Soldaat-muzikant der staf-compagnie bij het 23e Linieregiment en bij de stadsharmonie van Oostende. Echtgenoot van Zoë De Blieck. Geboren te Oostende op 25 juli 1913 en gesneuveld te Ursel (Oost-Vlaanderen) op 26 mei 1940

Folklore [MAP] : Deel 1

Herkomst : Dries Degryse. - Bevat artikels uit kranten, foto's van o.a. : de Oostendse revue, de Vismijnvrienden, Lucy Loes, Reus James, de Stadsharmonie, het showkorps van WIK, Orde van de Garnaal, Orde Steensche Boente Karewiel, de eerste maatjes, de Gillis der Zee, de folkloregroep De Oude Ijslandvaarders, handboogmaatschappij Willem Tell, de Lustige Zigomars, het Loze Vissertje, Koninklijk Gilde Sint-Sebastiaan, Fernand Monteny (de Witten van de Koaje), Blanche Belpaeme (Meetje van de Koaje)

Foto : De Lustige Zigomars en de Stadsharmonie in pierrotpakken. 1926

Zwart/wit foto Antony 140326-3. - Formaat : 24 x 30 cm. – “De Lustige Zigomars” en de “Stadsharmonie” in pierrotpakken op de binnenkoer van de afspanning Sint Sebastiaan in de Hendrik Serruyslaan/ Sint Sebastiaanstraat. Zeldzaam zicht van de hele binnenplaats van de afspanning (waar ook vaak circussen de tent opsloegen).

Foto : Stadsharmonie

De stadsharmonie op de trappen van het dienstdoend stadhuis (huidig gerechtshof), na een plechtige ontvangst. De man in het midden met boekje in zijn hand is Charles Deturck, de dirigent van de stadsharmonie van 1921 tot 1954. Er was ook een afvaardiging van "Het Looze Visschertje", met hun vaandel van de partij.